КЦНС нема архиву у Кинеској четврти

Богата архива Културног центра Новог Сада чува се под кључем у згради КЦНС-а у Католичкој порти 5 ,а КЦНС никада није био власник, закупац нити корисник било ког простора у Кинеској четврти
Arhiva KCNS čuva se u zgradi KCNS-a u Katoličkoj porti 5 Foto: Arhiva KCNS-a
Фото: Архива КЦНС чува се у згради КЦНС-а у Католичкој порти 5 Фото: Архива КЦНС-а

„Сомнабулна и инфантилна тврдња то јест примитивни fake news минорне опозиционе групације Савеза за Србију о томе да је архива Културног центра Новог Сада завршила на ђубришту у Кинеској четврти у Новом Саду белодано показује квалитет и домете ове организације“, саопштила је Служба за односе са јавношћу КЦНС-а.

„ Јавности ради, дужни смо да саопштимо да се, целокупна, богата архива Културног центра Новог Сада по закону и савесно складишти и чува под кључем у згради КЦНС-а у Католичкој порти 5, те је фактички немогуће и неизводљиво да део исте заврши на ђубришту у Кинеској четврти. Сви заинтересовани медији могу да дођу у Католичку порту 5 и да виде непрегледни материјал који се деценијама складишти и чува у складу са прописима и законом. Такође, ноторна је и проверљива чињеница да КЦНС никада није био власник, закупац нити корисник било ког простора у Кинеској четврти нити је тамо имао архиву“, саопштавају из КЦНС.

Фото: Архива КЦНС чува се у згради КЦНС-а у Католичкој порти 5 Фото: Архива КЦНС-а

 "Сви медији, политичке странке и остали који буду ширили лажну вест о бацању архиве КЦНС-а на ђубриште у Кинеској четврти, треба да се припреме да тврдњу коју износе докажу пред надлежним судским инстанцама. Тражимо да се у интересу јавности и истине грађанима саопшти истина и да се јавност не узнемирава нетачним вестима", каже се у  саопштењу је Службе за односе са јавношћу КЦНС.

 

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести