Карловци филм фестивал ипак у онлајн издању

Упркос намери организатора из „МДМ продукције” да трећи „Карловци филм фестивал” буде одржан као и претходна два пута – на Видиковцу, због мера сузбијања ширења епидемије коронавируса, та филмска манифестација ће ове године ипак бити у виртуелној форми.
karlovcifilmfest.rs/programme
Фото: karlovcifilmfest.rs/programme

Фестивал почиње данас, а завршава се 27. августа и може се пратити на онлајн платформа „Ондеманд”. 

– Тој онлајн платформи може се приступити путем адресе ondemand.karlovcifilmfest.rs – каже директор фестивала Стефан Димитрије Димић из „МДМ продукције”, и додаје да је за то потребна шифра. – Да би гледаоци добили шифру за приступ платформи, потребно је да се региструју на bit.ly/PrijavaKFF. Након успешно обављене регистрације, уз шифру ће добити и детаљне инструкције о томе како да приступе.

Димић напомиње да се помнутој онлајн платформи може приступити искључиво из Републике Србије.

Првог дана од 20 часова на репертоару је филм „Нимиц” – краткометражно остварење познатог редитеља Јоргоса Лантимоса. Гледаоци ће током фестивала моћи да погледају и „Мој јутарњи смех” младе карловачке ауторке Маје Јанковић, добитнице награде на Беофесту, те избор из регионалне продукције краткометражног филма у такмичарској категорији, као и филмове кратког метра ван селекције.

Сатницу и детаље програма гледаоци могу видети на интернет страници karlovcifilmfest.rs/programme/. Димић истиче да ће имена победника трећег фестивала бити објављена накнадно.

„Карловци филм фестивал” нова је манифестација у Сремским Карловцима коју су покренули млади, махом студенти Академије уметности  у Новом Саду, окупљени у Културном центру „Карловчка уметничка радионица”. Намера организатора је да кроз ту манифестацију врате Сремским Карловцима статус филмског града и привуку у њих што више љубитеља седме уметности и доносиоцима одлука скрену пажња на то да то место након неуспелог претварања кино-сале у позоришну сцену пре више од две деценије, још увек нема биоскоп.

Да је таква манифестација потребна Карловчанима, најбоље су показали сами они бројношћу на филмским пројекцијама претходне две године на Видиковцу, који је сада због епидемије коронавируса под кључем.

Зорица Милосављевић

EUR/RSD 117.3235
Најновије вести