ЈКП Водовод и канализација: За обнављање возног парка 55,3 милиона динара

У обнову возног парка ЈКП „Водовод и канализација” уложило је од почетка године око 55,3 милиона динара, без ПДВ-а.
архива Дневника
Фото: архива Дневника

Од тог новца купљена су два возила за специјалне потребе, три комбинована путничко-теретна возила, камион с дизалицом те возило с изолацијом и расхладним уређајем товарног простора за потребе узорковања, а набављено је и пет мотоцикала. Набавка два специјална возила за, како је у тендерској документацији наведено, потребе водовода и канализације, коштала је готово 34,9 милиона динара. Иначе, реч је о цистерни за пијаћу воду и возилу које ће бити коришћено за чишћење канализационих система, а уговор је закључен с групом понуђача из Крушевца, с фирмом „Атрикод” на челу, у заједничкој понуди с предузећем „Продрес”.

Од београдске фирме „Porsche SCG” градско комунално предузеће ће пазарити три комбинована путничко-теретна возила, вероватно марке „фолксваген”, и то по око 7,4 милиона динара. Тендерском документацијом предвиђена је куповина четвороточкаша еуро6 норме, висине од 1,8 до 1,88 метар, с дизел-мотором, снаге минимално од 100 до 110 коња. Од истог предузећа „Водовод” је по готово 2,5 милиона динара набавио и возило, сличних димензија и снаге мотора, с изолацијом и расхладним уређајем товарног простора за потребе узорковања.


Тендер за теретна возила

Градско комунално предузеће поново је расписало тендер за куповину три теретна возила – путар бруто масе до 3,5 тона, с продуженом кабином и товарним сандуком. Предвиђено је да дизел-мотор нових возила за превоз робе испуњава еуро6 норме емисије издувних гасова, а осим тога би као надградњу требало да имају товарни сандук с арњевима и церадом. Рок за достављање понуда на тендер је 4. мај, а интересантан је податак да је претходна јавна набавка у марту обустављена јер се, како је објашњено, нису стекли услови за доделу уговора.

Једина пристигла понуда Ауто-центра „Arco” из Новог Сада с фирмом „Ауто МГ комерц” из Ниша није испунила све обавезне и додатне услове за учешће у јавној набавци. Та предузећа су понудила возило марке „ивеко” тип „Daily” с надградњом (товарним сандуком) произвођача „Пфалингер”, али нису доставили техничке спецификације које је произвођач требало да овери.


Камион с руком – теретно возило масе преко пет тона с дизалицом, коштаће готово 8,5 милиона динара (8.495.000, без ПДВ-а), а уговор је додељен фирми „Ауто Чачак тракс”, као носиоцу посла, у заједничкој понуди с „Ауто Чачак комерцом”. Највероватније је реч о „Ивеко” камиону, будући да се та предузећа баве продајом и сервисирањем возила те марке. На камиону с дизел-мотором је, осим зглобне дизалице с три хидраулична наставка, као надградња предвиђен и товарни сандук дужине најмање 2,5 метра.

Интересантан је податак да је на тендерима углавном учествовао по један понуђач, осим када је реч о набавци мотоцикала, за коју су понуде доставила три предузећа. За куповину пет, вероватно „јамаха”, двоточкаша ЈКП „Водовод и канализација” ће издвојити безмало два милиона динара, а, иако није имала најнижу понуду, уговор је закључен с фирмом „Plattner” из Бачке Паланке јер остали учесници нису испунили неопходне услове конкурса. Иначе, реч је о двоточкашима с четворотактним мотором, с еуро4 емисијом гасова, као и кофером запремине од 35 до 40 литара.

Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.5920
Најновије вести