ЈКП „Белило” проширило машински парк: Опремљени за деловање у свим условима

Једино карловачко Јавно комунално предузеће „Белило” однедавно је богатије за две машине: трактор  „Беларус” и пик-ап аутомобил марке „Дачија”. Како кажу у том предузећу, које је основано 2010. године, нова механизација јесте основ за унапређење рада и побољшање услуга које „Белило” пружа грађанима Сремских Карловаца.
15 - belilo1
Фото: Ђ. Радивојевић

- Аутомобил ће нам служити за пренос алата и материјала са краја на крај Карловаца – каже директор „Белила” Радослав Јанковић. - За потребе Зимске службе добили смо трактор „Беларус” са раоником. Са два трактора моћи ћемо да одговоримо свим изазовиома током зиме, а да, при том, не користимо камион који ћемо усмерити на одржавање државног пута. Изменом програма пословања гледаћемо да обезбедимо и посипач и у том случају бићемо комплетно опремљени за бобру против снежних падавина.

Осим што је куповином и поклоном предузеће проширило свој машински парк, „Белило” је уложило око 400.000 динара у реконструкцију чистилице која се качи на радну машину. Тај потез је био неминован, па је сада чистилица спремна за чишћење ужег центра Карловаца.

- За аутомобил смо расписали јавну набавку чија вредност је 1,3 милиона динара без ПДВ-а, док је трактор поклон од „Агропанонке”. Трактор нам пуно значи и с њим ћемо моћи много посла да обављамо. Потребан нам је још један камион ауто-смећар. Због старости и дотрајалости, два камиона која имамо не можемо да користимо у пуном капацитету и колико је то потребно. Надамо се да ћемо у најскорије време и њега успети да набавимо – истиче Јанковић. 

По речима председника општине Александра Саше Стојкечића, набавка ових двају возила је веома значајан допринос у одржавању јавне хигијене Сремских Карловаца.

- То су само почетни кораци у реализацији идеје да у наредном периоду, до краја године, још ојачамо „Белило” са додатним машинама и по могућству, људством, али и свим осталим што је неопходно. План је да у наредних неколико година, у потпуности зановимо технику „Белила”, како би у свако доба године и у свим околностима оно могло да одговори изазовима који се поставе пред њега.

З. Милосављевић

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести