Једнократна новчана помоћ за успешне ђаке из избегличких породица

Успешни средњошколци из избегличких, прогнаничких и расељеничких породица могу до 4. новембра конкурисати за новчану помоћ од 40.000 динара, коју додељује Покрајински фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима, саопштавају из Општинске управе у Сремским Карловцима.
e
Фото: pixabay.com

Право да се пријаве имају само она деца или њихови родитељи с територије Војводине, који су имали или имају статус избеглице, прогнаника или расељеника пре оснивања Фонда 21. децембра 2006. године.

Осим тога, неопходно је да ученик има просек најмање 3,50 и да је редован ђак, а то, као и избеглички статус, те сродство с наведеним члановима домаћинства, треба да документују. Кандидати су у обавези да поднесу и фото-копије ђачких књижица и признања која су освајали на међународним и другим такмичењима.

Предност приликом доделе имаће средњошколци који до сада нису добили такву помоћ. Образац за пријављивање може се добити у седишту Фонда, Булевар Михајла Пупина 25 или преузети са сајта www.fondirpvojvodine.rs, а подноси се лично или поштом на поменуту адресу.

Додатне информације могу се добити позивом на број 475-42-95 или мејлом: uprava@fondirpvojvodine.rs. Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима наградиће стотину ђака.

Зорица Милосављевић

EUR/RSD 117.5836
Најновије вести