Изложба Локомотиве 2019: Како млади виде Трг слободе

НОВИ САД: Уз подршку програма "Локомотива - локална омладинска иницијатива", у простору Дома б-612 (Светозара Милетића 40) у недељу, 27. октобра, у 19.30 часова биће отворена изложба макета и илустрација насталих током радионице СлобоДА.
m
Фото: Promo/Lokomotiva tim

У оквиру овогодишњег фестивала архитектуре "ОКТОБАРХ", студенти и студенткиње су на тродневној радионици "СлобоДА" имали прилику да на креативан начин изучавају и концептуално реше просторне проблеме главног новосадског трга.

Идеја је била да млади, анализирањем образаца коришћења Трга слободе, промишљањем његовог значаја и улоге у граду, кроз свој рад дођу до нових, одрживих и креативних решења за његову трансформацију која за циљ има повећање времена које људи желе да проведе на овом простору. Главни градски трг требало би да може да испрати мењање својих корисника и корисница и њихових потреба, да се прилагоди данашњим, али и неким будућим захтевима.

Фото: Promo/Lokomotiva tim

Више од двадесет учесника и учесница, током три дана, осмислило је пет изузетно занимљивих предлога. Као продукт радионице настале су макете и илустрације које ће сви заинтересовани имати прилике да виде у просторијама Дома б-612.

Улаз је слободан.

Радионица и изложба реализују се уз подршку програма "Локомотива - локална омладинска иницијатива".

Фото: Promo/Lokomotiva tim

Програм "Локомотива 2019" реализују удружења "ХММ...", "БалканИДЕА Нови Сад" и "Центар за едукативно-креативни развој омладине ЦЕКРО", уз подршку програма ОПЕНС 2019, који се суфинансира средствима Града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину АП Војводине и Министарства културе и информисања, као и Градске управе за спорт и омладину - Канцеларије за младе, у оквиру реализације Локалног акционог плана политике за младе Града Новог Сада за 2019. годину.

EUR/RSD 117.5885
Најновије вести