И Новосадски таксисти од данас у протесној вожњи

НОВИ САД: Новосадски таксисти крећу данас у 13 часова у протестне вожње, које ће, како су најавили, бити одржаване сваког дана у исто време, док не буду испуњени сви услови њихових колега из Београда.
d
Фото: Dnevnik.rs

"Хоћемо да подржимо своје колеге из Београда, јер ако оно што се дешава у Београду буде дозвољено, питање је дана када ће се то исто десити и у Новом Саду. Желимо да скренемо пажњу на нерад државних служби, односно на то што је дозвољен нелегалан превоз путника", каже у изјави за Танјуг председник Уговорне привредне такси коморе Војводине Раденко Видаковић.

Протестна вожња таксиста у Новом Саду почеће данас са Мишелука и кретаће се трасом Мост слободе, Булевар ослобођења, Булевар Јаше Томића, Кисачка, Јована Суботића, Шафарикова, Успенска, Булевар Михајла Пупина, Жарка Зрењанина, Стражиловска, Булевар цара Лазара и Фрушкогорска до Штранда.

Видаковић за Танјуг каже да су од новосадске полиције тражили да им обезбеде пролаз кроз раскснице, али да им то није омогућено, тако да неће бити блокирања раскрсница.

"Нису могли да нам омогуће да полиција обезбеђује пролаз кроз раскрснице, јер су сви полицијски ресурси искоришћени због посете председника Турске. Зато ћемо се на расксницама задржавати само онолико колико траје црвено светло на семафору. Није нам у интересу ни да грађанима загорчавамо живот и правимо гужве, али желимо да на овај начин подржимо колеге из Београда", рекао је Видаковић.

Протестна вожња таксиста у Новом Саду почеће данас са Мишелука и кретаће се трасом Мост слободе, Булевар ослобођења, Булевар Јаше Томића, Кисачка, Јована Суботића, Шафарикова, Успенска, Булевар Михајла Пупина, Жарка Зрењанина, Стражиловска, Булевар цара Лазара и Фрушкогорска до Штранда...

Трајање протестне вожње зависиће од брзине проласка кроз градске улице, али не би требало да буде заустављања, а таксисти процењују да ће протест максимално трајати два сата, односно до 15 часова.

Видаковић наглашава да се таксисти боре за то да сви који се баве превозом путника раде по истим правилима, прописима и законима по којима раде легални таксисти.

"Легални таксисти плаћају све порезе, испуњавамо бројне законске услове, плаћамо све дажбине, што је око 15.000 динара годишње, плус порези. Два пута годишње морамо да урадимо технички преглед, што је 9.200 динара само за то. Морамо да имамо средњу саобраћајну школу, да доставимо потврду да нисмо кривично гоњени и низ других ствари које друга, нелегална удружења не испуњавају, али раде исти посао као ми", каже Видаковић.

У Новом Саду, каже Видаковић, има око 1.300 таксиста, а у данашњем протесту и наредних дана може се, каже, очекивати више стотина возила.

Djula
09.10.2019 • 01:00
Da .... preposteni taksisti su nasli da se bune. Poceo je proces koji vi ne mozete da zaustavite, Menjajte nesto ili nestanite,,,na vama je
EUR/RSD 117.5779
Најновије вести