И аутобуси возе другим путем због маратона

Због 27. „Новосадског маратона” у недељу, 13. октобра од 10.45 до 17 часова привремено ће бити измењен режим саобраћаја.
d
Фото: Dnevnik.rs

Обустава саобраћаја, као и забрана паркирања предвиђени су на Тргу слободе, у Змај Јовиној и Дунавској улици, те на Београдском кеју, Кеју жртава рације, Булевару цара Лазара (од Кеја жртава рације до Улице др Симе Милошевића), у улицама Др Симе Милошевића, Др Зорана Ђинђића, Вељка Петровића, Јиречековој, Фрушкогорској (од Улице Народног фронта до Булевара деспота Стефана), као и на Булевару деспота Стефана, у 1.300 каплара, Иве Андрића, на Булевару цара Лазара (од Улице Иве Андрића до кружног тока).

Због Новосадског маратона и аутобуси на линијама 1, 7А/Б, 8 и 13 мењају правац кретања од 9.45 до 16 часова, док у истом периоду возила ЈГСП-а с бројевима 11А/Б и 12 неће ни саобраћати. На измењеном делу пута користиће постојећа стајалишта других линија. Аутобуси с бројевима 1 и 8 окретаће се на Лиману тако што ће из Фрушкогорске скретати у Улицу Народног фронта, потом улазити десно на Булевар ослобођења, с којег скрећу десно на Булевар цара Лазара и саобраћају до Фрушкогорске улице, одакле настављају редовном трасом.

На линији 7А аутобуси ће из Улице Народног фронта скретати десно у Балзакову, затим лево на Булевар цара Лазара, десно у Улицу цара Душана, а потом лево у Футошку улицу. Футошким путем настављају до Булевара кнеза Милоша и даље ићи уобичајеним путем. На линији 7Б, уместо Булеваром патријарха Павла, возила ЈГСП-а ће возити Футошким путем, Футошком улицом, из које скрећу десно у Улицу цара Душана, потом лево на Булевар цара Лазара, десно у Балзакову и иду до Улице Народног фронта, одакле настављају уобичајеном трасом.

Аутобуси с бројем 13 ће у смеру с Детелинаре на раскрсници с Булеваром Европе и Футошком улицом скретати лево у Футошку, десно у Улицу цара Душана, лево на Булевар цара Лазара и возити до Булевара ослобођења, одакле настављају редовном трасом кретања. На тој линији аутобуси се окрећу на Лиману тако што скрећу десно у Фрушкогорску улицу с Булевара цара Лазара, улазе десно у Улицу Народног фронта, затим десно на Булевар ослобођења одакле настављају постојећом трасом.

Ј. В. и В. Б.

EUR/RSD 117.5660
Најновије вести