Хуманитарни сајам медењака у суботу на Петроварадинској тврђави

Први Сајам медењака у организацији хуманитарног удружења „Тезга за живот“ одржаће се у суботу, 26. јуна, у хотелу „Леополд“ на Петроварадинској тврђави од 13 сати.
tezga za zivot
Фото: Printscreen

На сајму ће своје рукотворине представити више од 20 излагача из свих крајева наше земље, а манифестација ће, као и све које организује “Тезга за живот“, бити хуманитарног карактера.

Сајам медењака имаће и такмичарско-изложбени и продајни део. У оквиру такмичарског дела, у холу хотела „Леополд“ биће постављена изложба медењака које су израдили аутори на теме: „Нови Сад“, „Војводина“ и „Цвеће“. Три најбоља рада, која изабере стручни жири, биће касније продата на хуманитарној аукцији.

У продајном делу, на тезгама постављеним у подножју хотела „Леополд“, код атељеа на Петроварадинској тврђави, наћи ће се рукотворине модличара који су донирали медењаке за овај сајам. Целокупан приход од њихове продаје, као и од касније продаје медењака који ће бити изложени у такмичарском делу сајма, биће уплаћен за лечење деце која новац прикупљају преко Фондације „Буди хуман“.

Д. А.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести