Градоначелник примио ватерполисте поводом освајања Светске лиге

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући ватерполисте Србије који су поникли у Војводини, поводом освајања Светске лиге и обезбеђивања места на Олимпијским играма у Токију 2020.
Gradonačelnik primio vaterpoliste povodom osvajanja Svetske lige  Foto: novisad.rs
Фото: Градоначелник примио ватерполисте поводом освајања Светске лиге  Фото: novisad.rs

Браћа Гојко и Душко Пијетловић, Бранислав Митровић и Милош Ћук, који су прве кораке у ватерполу направили у свом родном граду већ годинама су окосница српског националног тима. С њима је на пријему био и генерални секретар Ватерполо савеза Србије Немања Маријан, а поред градоначелника домаћин је био и Огњен Цвјетићанин, члан Градског већа за спорт и омладину. Актуелни олимпијски и европски шампиони окитили су се недавно у Београду 12. титулом Светске лиге на чијем је завршном турниру само победник добијао карту за Јапан.

– Традиционално се окупљамо током лета у Градској кући да поздравимо и прославимо успехе наших ватерполиста, то јест репрезентације Србије, са играчима који су одрасли у Новом Саду и започели каријере у Ватерполо клубу Војводина. Захвалио бих се свима што су нам заједно са саиграчима још једном подарили дане успеха. Ни киша није успела да омете наше “делфине” да још једном покажу да су убедљиво најбољи на свету – истакао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић. 


Воша се враћа на стазе старе славе

Када се прошлог октобра променило руководство Ватерполо клуба Војводина, озбиљно се кренуло у мисију повратка црвено–белог колектива на место на којем је раније био. На пријему код градоначелника били су и председник клуба Драган Ресановић и генерални директор Марко Ћук. Четворица олимпијаца која су била у Градској кући, такође су се активно укључила у рад клуба.  

– Велика је ствар што смо успели велике асове да вратимо у Војводину. Спортисти који су остварили највеће успехе сетили су се свог клуба и видећете да ћемо веома брзо имати добре резултате. Поносан сам на то што људи који су направили озбиљне професионалне каријере, стекли своје име побеђујући на разним базенима и такмичењима, нису заборавили клуб одакле су кренули. Заједно са градом лагано правимо лепу причу са Војводином – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Гојко Пијетловић се надовезао речима да се нада да ће сви укључени у овај рад бити успешни у намери да помогну клубу.

– Директно смо се умешали у рад Војводине с најбољим намерама да помогнемо клубу да се врати на стазе старе славе. Очекујемо неке боље резултате и лепше дане, а заједно са градоначелником и градским структурама покушавамо то да урадимо – поручио је Пијетловић.


Репрезентација Србије има два одлична адута на голу, Гојка Пијетловића и Бранислава Митровића и обојица су поникла у Војводини. Старији од браће Пијетловић захвалио се овом приликом градоначелнику Милошу Вучевићу на лепом пријему.

Фото: Градоначелник примио ватерполисте поводом освајања Светске лиге Фото: novisad.rs

– Прошли пут се градоначелник нама захвалио на одвојеном времену, али за нас ово није никаква обавеза, него велико задовољство. Увек је лепо бити дочекан и цењен у родном граду. Тренутно смо раштркани по клубовима, али увек је задовољство доћи у свој град и бити дочекан на овакав начин. Није лако било освојити Светску лигу у онаквим временским условима. Похвалио бих публику поново, јер једноставно то морам да урадим. Хиљаде људи је стајало по незапамћеном невремену, мокри до голе коже и подржавали су нас. Ту се видело да Србија воли ватерполо и да цени оно што радимо – поручио је Гојко Пијетловић.

После краћег одмора ватерполисте Србије очекују припреме за Светско првенство које се одржава у Јужној Кореји од 12. до 27. јула.

К. Бугарски

Фото: Милош Вучевић и Огњен Цвјетићанин примили су представнике Ватерполо савеза Србије и ватерполисте Милоша Ћука, Гојка и Душка Пјетловића и Бранислава Митровића Фото: novisad.rs
EUR/RSD 117.5679
Најновије вести