Град захтева од надлежних хитно уклањање ледоломаца Чакор и Вучево

Град Нови Сад се данас обратио надлежнима захтевајући хитно уклањање ледоломаца Чакор и Вучево.
1
Фото: Dnevnik.rs

„Имајући у виду да на обали Дунава, недалеко од железничко – друмског моста у Новом Саду, долази до све значајнијег потонућа бродова – ледоломаца Чакор и Вучево, Град Нови Сад се данас, 31.7.2020. године, обратио Покрајинском секретаријату за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Одељењу за водну инспекцију, писаним захтевом за хитно реаговање и поступање надлежних органа у смислу давања налога власнику бродова за уклањање истих са ове локације, без било каквог даљег одлагања“, каже се у саопштењу из Градске куће.

О овом захтеву Град Нови Сад је обавестио и ресорно министарство. Према писаном Решењу Министарства грађевинарства од 15.5.2020. годинеиздато у корист DMB SHIPPING DOO RUMA, а које је достављено и Граду Новом Саду, дефинисано је да је рок за стављање бродова у распрему, на за то одређену локацију, одмах.

 Сходно одговору предузећа DMB SHIPPING DOO RUMA, од 7.7.2020. године, Лучка капетанија Нови Сад је обавештена да је пребацивање бродова условљено падом водостаја Дунава, како би се пребацивање извршило безбедно.

Град Нови Сад је у оквиру писаног захтева за хитно поступање, који је упућен надлежном инспекцијом органу и Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, захтевао проналазак другог адекватног алтернативног решења на начин да бродови буду премештени у што краћем року, уз улагање значајнијих напора власника бродова, не чекајући пад нивоа водостаја Дунава, све имајући у виду да постојеће стање може проузроковати евентуалну даљу штету и последице, додаје се у саопштењу.

 

 

Aradinski Petrov
01.08.2020 • 09:24
Oslobodite Dunav o
Oslobodite Dunav od zagađenja. Svako ko prolazi kroz NS baca đubre u vodu. Obale Dunava trebaju pomoć i zašTITU. Sigurno je da Dunav neće paziti i štiTITI oni koji imaju vile u planinama i koji se boje vode.
Мах
01.08.2020 • 17:18
Највећи загађивачи Новог Сада смо ми сами, грађани-истина несвесно и без могућности да хитно нешто побољшамо. У питању је градска канализација, која нема адекватне филтере за пречишћавање, па на жалост кад мислимо да нешто очистимо(у кући), друго запрљамо(Дунав). Докле тако-нико се не оглашава. Чији је посао да донесе одлуку и угради савремене филтере? Нећемо никога прозвати именом, зна се ко треба да покрене иницијативу и нешто предузме. Нису крива 2 ледоломца за константно тровање Дунава, купача, пијача чесмоваче, риба...
EUR/RSD 117.5959
Најновије вести