Годишњи концерт КУД “Светозар Марковић“ у недељу у СНП

Годишњи концерт Културно-уметничког друштва „Светозар Марковић”, под називом „Срдачно ваши...”, биће одржан у недељу, 9. децембра, од 19 часова на сцени „Јован Ђорђевић” Српског народног позоришта (Позоришни трг 1).
1
Фото: приватна архива

Репертоар ће показати труд и постигнућа заједнице која 73 године успешно чува и презентује културно наслеђе и традицију ових простора. На бини ће се њеним секцијама придружити гости из Организације глувих Новог Сада.

Једно од најстаријих и најтрофејнијих друштава има двадесет секција, међу којима је најпопуларнија фолклорна, подељена у десет група за све узрасте, од најмлађих „пилића” до ветерана, али за њима не заостају ни тамбурашки, народни и yез оркестар, хор итд. Могу се похвалити тиме да је млађи ветерански састав с уметничким руководиоцем Миодрагом Петковићем ове године из Требиња донео златну плакету, а мешовити хор, под диригентском палицом Сузане Лазар, освојио друго место на трећем „Хор фесту” у Ваљеву и прво место на 17. фестивалу „Мајске музичке свечаности” у Бијељини.

Фото: приватна архива

Чланови Дечјег извођачког ансамбла, који води Горан Станков, заузели су прво место на 11. међународном дечјем фестивалу за народну игру и музику „Веселче” у Бугарској, а на истој манифестацији били су успешни и Дечји народни оркестар, с уметничким руководиоцем Слободаном Телечким, те млада вокална солисткиња Катарина Поповић. Прва три места освојили су и најмлађи „Марковићеви” фрулаши на такмичењу „Шкрипи ђерам” у Иђошу, за које их је спремао Драгиша Антић.

Карте за годишњи концерт стају 400 динара за партер, а 300 за балкон, и могу се купити на билетарници СНП-а. Покровитељ догађаја је Градска управа за културу.

С. М-ћ

Фото: Приватна архива

Пројекат „Развој културног и уметничког стваралаштва” реализовао је „Маркет ИТ Маркетинг анд ПР”, а суфинансиран је од Града Новог Сада. Ставови изнети у подржаном пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5388
Најновије вести