Главна улица у Каћу биће обновљена до краја августа

Обнова коловоза у Улици краља Петра Првог у Каћу, у дужини од 4.700 метара, која је почела 16. јуна, биће завршена до краја августа, најавили су градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и извршни директор ЈП „Путеви Србије” Зоран Стојисављевић, који су обишли раднике који асфалтирају ту улицу.
d
Фото: Дневник/Слободан Шушњевић

Дочекали су и Каћани, који су искористили прилику да похвале ту инвестицију, али и да укажу градоначелнику на изазове с којима се то приградско насеље супочава.

Градоначелник је подсетио на то да је, захваљујући подршци Владе Републике Србије, ресорног министарства и ЈП „Путеви Србије”, у току реконструкција главних регионалних путева у Новом Саду, који су значајни за неометано функционисање градског саобраћаја али који су у надлежности Републике.

– Радници ЈП „Путеви Србије”, заједно с колегама из АД „Сремпут” и предузећа „Бачкапут” увелико обнављају Улицу краља Петра Првог у Каћу, а вредност радова је 113 милиона динара – казао је Вучевић, напоменувши да су мештани реконструкцију тог пута видели као приоритет. – Биће то улица какву Каћани заслужују, али не само они већ и други грађани који пролазе туда. Каћ је једно од комунално најуређенији места, али морамо бити свесни тога да увек има нових питања, захтева и изазова.

Фото: Дневник/Слободан Шушњевић

Вучевић је најавио да је у плану да се током ове године обнови и обданиште у Каћу, а вредност те инвестиције је 60 милиона динара. Он је напоменуо да је у том насељу једна од најдужих листа чекања за упис деце у предшколску установу, што је, како је казао, изазов за Град, али је добар знак за Каћ јер указује на чињеницу да је то место живо и да има много деце. Осим тога, најавио је да ће се реконструисати и просторије МЗ Каћ, а одређени новац биће уложен у локални Клуб пензионера, и додао да је упућен у то да постоје изазови са сливницима за атмосферску канализацију у неким деловима насеља, те да је школска спортска сала у лошем стању.

Фото: Дневник/Слободан Шушњевић

Он је закључио да га је посебно обрадовала вест коју је најавио председник Србије Александар Вучић у вези с улагањем у канализацију и водовод у свим градовима и општинама. По његовим речима, спомиње се да ће за Нови Сад бити обезбеђено 127 милиона евра, што је незабележено за  наш град.


Радови у Петроварадину и Футогу

Током обиласка, градоначелник Вучевић је казао да радници „Путева Србије” реконструишу главни пут кроз Футог, а вредност тих радова је око 120 милиона динара.

- Осим тога, у току су припремни радови за асфалтирање пута у Прерадовићевој улици у Петроварадину, од Текија, односно Цркве Снежне Марије, ка раскрсници код Православне цркве у Прерадовићевој улици – казао је Вучевић, и додао да ће разговарати с „Путевима Србије” да би се реконструисала цела Прерадовићева улица све до Београдске капије.


Фото: Дневник/Слободан Шушњевић

Извршни директор ЈП „Путеви Србије” Зоран Стојисављевић казао је да је то само један у низу пројеката на којима „Путеви Србије” раде, те да то предузеће тренутно прати чак 157 пројеката те врсте на територији земље, предрачунске вредности око 16 милијарди динара.

Фото: Дневник/Слободан Шушњевић

Он је казао да ће се радити на оним пројектима који су за грађане приоритетни и да ће се подизати квалитет путне инфраструктуре

С. Ковач

EUR/RSD 117.5904
Најновије вести