Европско гејминг првенство у стратешким играма у Новом Саду

НОВИ САД: Европско првенство у гејмингу, стратешким друштвеним играма, које је организовано у Мастер центру Новосадског сајма, окупило је више од хиљаду такмичара из 45 земаља из целог света. 
р
Фото: TANJUG / JAROSLAV PAP

"Дошли су нам људи из 45 земаља из целог света да се такмиче у симулацијама великих битака у малим минијатурима. Ову игру карактерише креативност тактика и стратегија, сваки од учесника се такмичи један против другог, свако од њих има једног генерала који води армију једну против других. Ниједна армија није иста, свако бира и прави своју, а све те фигурице су изузетно вредне“, објашњава један од организатора из Гејминг опенса Дане Баста.

Такмичење у гејминг стоним друштвеним играма, највећим до сада у целом свету, данас је посетио градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, који је, како је рекао, фасциниран бројем људи који су се такмичили у Мастер сали Новосадског сајма.

Фото: TANJUG / JAROSLAV PAP

"Изненађен сам апсолутно позитивно овим што сам видео, нисам знао да толико људи игра, делује ми фасцинантно, преко хиљаду људи је дошло са свих континената, из Америке, Русије, Канаде, Аргентине и десетина других земаља. Објаснили су ми како играју, ко кога ту напада, зашто мере метром и све ово је изузетно креативно. Волим што Нови Сад може да организује овакве догађаје, да толико људи дође из целог света, који ће причати о Новом Саду и одавде однети у свет најлепшу слику нашег града“, рекао је Вучевић.

Фото: TANJUG / JAROSLAV PAP

Оценио је да ће "ова прича бити мултиплицирана, јер су сви ти људи смештени у хотелима у граду, хране се у ресторанима, користе такси"...

"Свакодневно одавде раде лајв преносе, слика из Новог Сада одлази у цео свет и од овога нема боље рекламе. Ово је прича коју Нови Сад мора да дефинише у свом даљем развоју. Ово је прича какву ми желимо да видимо о Новом Саду, надам се да ће ови људи причати добре приче о нашем граду", рекао је Вучевић.

Фото: TANJUG / JAROSLAV PAP
Фото: TANJUG / JAROSLAV PAP
EUR/RSD 117.5860
Најновије вести