Енди Ворхол у Музеју града Новог Сада

НОВИ САД: Колекција радова једног од оснивача и најзначајнијег предстваника америчког поп арта, Енди Ворхола, представљена је новосадској публици у оквиру изложбе „Andy Warhol“ у Збирци стране уметности Музеја града Новог Сада.
i
Фото: novisad.rs

Изложбу је отворио члан Градског већа за културу Далибор Рожић.

Изузетна је част што је наш град домаћин изложбе такозваног принца поп уметности, славног Ендија Ворхола, и захваљујем се Музеју града Новог Сада који је у сарадњи са партнерима из Љубљане и Средњоевропским културним центром успео да реализује тако важан пројекат. Сигуран сам да ће ова изложба изазвати велико интересовање публике, с обзиром на то да је реч о уметнику који је створио поп арт, и који је и данас инспирација многима. Нови Сад је увек био својеврсан центар културе и уметности, и наша публика је већ навикла на квалитетне садржаје. Градска управа за културу настоји да подржи све области културног и уметничког стваралаштва и да заједно са удружењима и установма културе креира најбољу могућу културну политику, истакао је Рожић.

Фото: novisad.rs

Поставку изложбе чини укупно 48 оригиналних дела славног уметника, рађених у различитим графичким техникама и у техници акварела. Посетиоци ће бити у прилици да од 5. до 25. јуна виде његове репрезентативне и препознатљиве радове, попут чувених сериграфија Marilyn Monroe (Marylin), Мао, Campbell`s soup, као и дело „Брзи клизач“ (Speed Skater) које је било симбол такмичења у брзом клизању на Зимским олимпијским играма у Сарајеву 1984. године.

Изложбу „Andz Warhol“ Музеј града Новог Сада реализује у сарадњи с Visconti Fine Art галеријом из Љубљане и Средњоевропским културним центром из Новог Сада.

Zoltan
06.06.2019 • 15:40
Do kada? U koje vreme? Ulaznica? Vazne informacije
EUR/RSD 117.5959
Најновије вести