Егзит и НИС траже младе хероје Србије

БЕОГРАД: Егзит фондација у сарадњи са компанијом НИС, а уз подршку Радио-телевизије Србије и компаније Ringier Axel Springer, и ове године расписује конкурс "Youth Heroes", за избор позитивних узора у друштву.
d
Фото: Промо

Кључна борба у Србији, која годинама траје, јесте задржавање и привлачење младих талената.
Жеља покретача конкурса јесте да укажу на то да се вредан рад, упорност, радозналост, хуманост, храброст и креативност исплате.
Егзит и НИС већ четврту годину заредом бирају нову генерацију младих хероја Србије из укупно четири области: образовања и науке, предузетништва и креативних индустрија, друштвеног активизма и културе и уметности.

Конкурс ће бити отворен до 20. августа, а носиоци титуле " Youth Heroes" биће проглашени у септембру ове године.
Специјална " Youth Heroes" награда ове године биће додељена у сарадњи са Омладинским савезом удружења Омладинска престоница Европе Нови Сад 2019.

Током кампање Yоутх Хероес до сад је додељено чак 52 " Youth Heroes" признања младим људима у Србији, који се истичу својом изузетношћу и чине наше друштво бољим.
Међу њима је 49 добитника признања у области образовања и науке, предузетништва и креативних индустрија, друштвеног активизма и културе и уметности, док су два млада хероја и једна институција добитници специјалног " Youth Heroes" признања.

Фото: Промо

 Победници овогодишњег конкурса, као лауреати добиће заслужено признање и медијску промоцију, а њихова достигнућа биће представљена јавности.
Победници " Youth Heroes" конкурса биће први којима ће бити обезбеђене улазнице за јубиларно 20. издање ЕГЗИТ фестивала наредне године, као и за Сеа Стар и Сеа Данце фестивале у 2020. години.

Уз комплете фестивалских улазница, биће им уручени поклон пакети издавачке куће "Вулкан", а првопласиране у свакој од категорија очекује и новчана награда у износу од 100.000 дин.

Е. Д.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести