Двадесет бина на 20. Егзиту

Овогодишњи јубиларни 20. Егзит фестивал одржаће се у Новом Саду од 13. до 16. августа ове јубиларне двадесете године.
1
Фото: промо

Марија Меј, агенткиња Дејвида Гете и осталих звезда, на међународном експертском панелу, назвала је Егзит „светлом на крају тунела”. И док фанови знатижељно ишчекују објаву првог дела новог програма, за сада је извесно да ће у августу на Петроварадинској тврђави ипак бити постављено чак 20 бина и зона, и то на површини од најмање 90 одсто уобичајеног капацитета.

Главна бина биће на уобичајеном месту, на централном платоу Доњег града Петроварадинске тврђаве, спремна да угости спектакуларне наступе светских суперзвезда, али и регионалних. Егзит је, уз „Гластонбери”, међу ретким фестивалима с две главне бине, а друга је свакако колосална МТС Денс арена, највећа и по многима најспектакуларнија позорница електронске музике на планети. И суседна, међународно хваљена „Но Слееп” бина, дочекаће фанове у свом добро познатом рову, а на препознатљивој продукцији представиће се увек беспрекорна селекција извођача. Осим највећих, Егзит магије не би било и без осталих, сада већ култних бина, попут: Латино стејyа, Беатс бине, Урбан бага, Гуаране АсФМ...

Госте ће дочекати бројне зоне за одмор и окрепљење, као што су Фудленд зона, Пачамама зона, док ће историјско место сусрета и ове године бити „Њенти Њадада Реггае Стаге” у овогодишњем специјалном издању. То није коначан списак и могућа су додатна проширења списка бина и пратећих садржаја по којима је Егзит чувен у светским оквирима.

До свих тих бина и зона улазиће се добро познатим путевима, па ће бити отворени сви улази, и главни код „Ловотурса” и онај из Штросмајерове улице у подграђу. Биће отворен и стандардан ВИП улаз на Каменичком путу, док ће једино затворен бити улаз на ВИП терасу на Горњем граду Тврђаве.

Откако је после три месеца паузе поново покренута продаја улазница, интересовање за једини од свих водећих европских фестивала расте. Најбројнија публика биће свакако из Србије и региона, а како се отварају земље Европске уније, тако расте интересовање и у нама најближим државама, као што су Мађарска, Аустрија, Немачка, Чешка, Румунија, Бугарска, Грчка и друге. Преосталих 25 одсто улазница за сва четири дана  продају се по 6.490 динара путем званичне странице exitfest.org, као и путем продајне мреже Гиг стикс.

Фестивал ће се, у складу са званичним мерама, реализовати у сарадњи са здравственим тимом Владе Србије да би сви посетиоци, извођачи, као и чланови тима који учествују у организацији, били максимално заштићени. Сви фестивалски фанови који су набавили улазницу пре обустављања продаје, имаће прилику да одлуче да ли желе да их искористе за августовско издање фестивала, замене за фестивал следеће године или рефундирају у складу с условима које Влада Србије пропише за све догађаје одложене због пандемије, а о чему ће бити благовремено обавештени.

Н. Х.

EUR/RSD 117.5801
Најновије вести