Доживи све боје јесени на НС Маркету

НОВИ САД: Девети НС Маркет под слоганом „Све боје јесени“ биће одржан у суботу, 19. октобра, од 11 до 19 часова, у простору Културне станице „Еђшег“ (улица Антона Чехова 4).
ns market
Фото: Promo

Јесење боје велика су инспирација креативцима. Кажу да ниједно друго годишње доба не доноси тако раскошну палету нијанси које човеку стварају осећај топлине и повезаности са природом.

Имамо обичај да кажемо да на НС Маркету своје производе излажу прави уметници, јер све што се нађе на тезгама је мало уметничко дело. Зато је Девети НС Маркет право место за све оне који воле јесење боје, мирисе и укусе, за све оне који уживају у топлој енергији и правој уметности.

У КС „Еђшег“ у суботу, 19. октобра, посетиоци ће моћи да набаве ручно рађене производе од дрвета, текстила, метала, коже, да дегустирају домаћу храну и пиће са пољопривредних газдинстава, да се препусте чарима природне козметике...

На Деветом НС Маркету придружиће нам се „Дечија еколошка академија“, која ће од 12 до 15 часова одржати еколошку радионицу за децу од 5 до 11 година старости. Малишани ће имати прилике да праве играчке од еко материјала (кестен, жир, лишће, гранчице...), да се кроз игру са чеповима едукују како да од рециклажног материјала направе играчке, кроз игру ће учити како да правилно раздвајају отпад и смањују пет амбалажу, а на крају ће бити организован и еко квиз. Радионицу ће водити едукаторка Дечије еколошле академије Марија Царан Павловић, диполмирани еколог и волонтери удружења.

Фото: Promo

Представиће се и Удружење дистрофичара Јужнобачког округа, а продајом уметничких и ручних радова чланова и чланица обезбеђују део средстава за свој рад.

Посетиоци и излагачи ће уживати у музици „Two Fingersa“. Као и увек, бираће се Нај штанд, тако да ће бити награда и за публику и за излагаче.

EUR/RSD 117.5704
Најновије вести