Дом здравља „Нови Сад” обележио пола века рада

Поводом 50 година рада Дома здравља „Нови Сад” јуче је одржана  свечана академија у згради Ректората Универзитета у Новом Саду, којој су присуствовали представници покрајинских, републичких и градских институција, установа и компанија.
1
Фото: Dnevnik.rs

Том приликом уручене су повеље захвалности Дома здравља „Нови Сад” заслужним установама и компанијама, међу којима је и Град Нови Сад, као оснивач, а награду је примио градоначелник Милош Вучевић.

“Пола века Дома здравља „Нови Сад” обележава се у години када наша држава издваја рекордну суму од преко две милијарде евра за здравство и рекао бих да то није само празник свих запослених већ и велики јубилеј за цео град – казао је градоначелник Вучевић. – Поносни смо на рад Дома здравља „Нови Сад” и на квалитет здравствених услуга које су пружене у претходних пет деценија и сматрамо да је овогодишња Новембарска повеља отишла у праве руке. Наравно да би сви желели да оне буду боље, квалитетније, ефикасније и приступачније и то је оно чему ћемо даље тежити. Што се тиче Града, он ће наставити снажно да подржава Дом здравља, пре свега кроз опремање најмодернијом опремом и кроз најбоље могуће услове за рад и здравствену заштиту наших грађана.”

Фото: Dnevnik.rs

По његовим речима, покренут је и значајан пројекат адаптације објекта на Лиману у оквиру програма Владе Републике Србије за обнову и унапређење објеката јавне намене у јавној својини из области образовања, здравства и социјалне заштите. За тај пројекат издвојено је 400 милиона динара. Вучевић је посебно истакао да запослени у Дому здравља „Нови Сад” никада не смеју заборавити Хипократову заклетву, а да људскост и племенитост у раду увек морају бити на првом месту.

Запослени у Дому здравља „Нови Садникада не смеју заборавити Хипократову заклетву, а људскост и племенитост у раду увек морају бити на првом месту (Милош Вучевић

Повеље захвалности Дома здравља „Нови Сад” уручене су и представницима Покрајинске владе, ЈП „Србијагас”, компаније „Хемофарм” АД и Друштву лекара Војводине Српског лекарског друштва.

Министар здравља Златибор Лончар нагласио је да ће држава улагати у медицинску опрему и стручни кадар, али да се од здравствених радника очекује да изграде најбољи могући однос с пацијентима.

Фото: Dnevnik.rs

Директор Дома здравља „Нови Сад” прим. др Веселин Бојат захвалио се Граду, као оснивачу, за снажну подршку коју пружа поменутој установи, нагласивши да Дом здравља пуних 50 година никада није стао.

“ Велико ми је задовољство да овај значајан јубилеј честитам запосленима у Дому здравља „Нови Сад”, посебно с аспекта доприноса који је он дао демографској слици регије јер је неупоредиво боља него у осталом делу Србије”, рекла је министарка без портфеља проф. др Славица Ђукић Дејановић, додавши да су разлог томе бројне превентивне здравствене мере које та установа примарне здравствене заштите реализује.

И. Миклоши

Фото: Dnevnik.rs

 

EUR/RSD 117.5787
Најновије вести