Додељени уговори о стипендирању најбољим карловачким ђацима

Средњошколци, њих 11, који су на конкурсу локалне самоуправе остварили право на стипендије у овој школској години, потписали су уговоре о стипендирању, по којима ће десет месеци примати по 6.000 динара.
1
Фото: Ђ. Радивојевић

Сваке године откако је у Сремским Карловцима установљен тај вид подршке ђацима, поводом доделе и потписивања уговора организује се пријем за средњошколце и њихове родитеље, што је овог пута одржано 22. новемба у Малој сали Магистрата, а скупу је присуствовао и председник општине Ненад Миленковић.

Како је том приликом речено, конкурс за доделу стипендија ученицима за школску 2019/2020. годину трајао је од 12. до 27. септембра 2019, а конкурисало је 11 ученика. Комисија за доделу стипендија је утврдила да свих 11 кандидата испуњава услове. Међу њима је девет ученика од другог до четвртог разреда средње школе с просеком 5,00, а двоје су ђаци генерације Основне школе „23. октобар“. То су Катарина Видовић, Филип Контић, Алксандра Маравић, Урош Ћирковић, Јелена Милишић, Стефан и Урош Николовски, Кристина Шкорић, Ивана Јовановић, Ања Пршо и Стефан Билић.

Четворо њих иде у Карловачку гимназију, троје у Електротехничку школу „Михајло Пупин“, двоје у Средњу медицинску школу „7. април“, по један ђак иде у Гимназију „Светозар Марковић“ и „Јован Јовановић Змај“. 

Фото: Ђ. Радивојевић              

EUR/RSD 117.5929
Најновије вести