„Добро дошли на Насеље” у суботу

НОВИ САД: Манифестација „Добро дошли на Насеље“ шести пут ће у суботу, 14. септембра, окупити уметнике, љубитеље културе и комшије различитих узраста на Новом насељу, на зеленом међублоковском простору између улица Бате Бркића и Браће Дроњак, а целодневни програм почеће већ од 10 часова.
novo kulturno naselje
Фото: Ilustracija

Место одржавања манифестације биће претворено у, како организатори најављују, прави културни центар на отвореном. Новосађене очекује више од 100 извођача, а на програму ће бити представе, музички перформанси, радионице, изложбе, инсталације разноврсних излагача, филмови, плесне тачке итд. 

На фестивалу „Добро дошли на Насеље 6“ ће тако, између осталих, наступити бенд „Soundcheck Orchestra“, хор „Исон“ и оркестар „Добри људи“, а „Зелени барјак“ ће представити како су изгледале средњовековне борбе, Удружење савремене уметности и екологије „Jungle island“ ће у популарном парку „Међу брезама“ окупљене научити разним вештинама украшавања природе уз израду различитих декорација.

Осим бројних креативних програма, на фестивалу ће се наћи и едукативне, спортске и еколошке радионице, као и хуманитарне акције, попут добро познате „Књигом до осмеха“, али и новооформљеног концепта „Новог културног насеља“ „Транге-франге пијаца“, где ће грађани моћи да размене ствари, почевши од гардеробе, преко кућног есцајга до намештаја.

Манифестацију организује Удружење „Ново културно насеље”, а подржава је Градска управа за културу и други пријатељи.

В. Б.

EUR/RSD 117.5841
Најновије вести