Страни амбасадори у вожњи хеликоптером и параглајдером

„Колор Прес Група“ у сарадњи са Градом Новим Садом организовала је аеро митинг на ченејском аеродрому, а затим и окупљање на Штранду у склопу „Штранд самер феста“, а све у сусрет „Егзит“ фестивалу.
Predsednik „ Color Press grupe “ Robert Čoban sa gostima na aerodromu Čenej Foto: Dnevnik.rs
Фото: Председник „ Color Press grupе “ Роберт Чобан са гостима на аеродрому Ченеј Фото: Дневник.рс

На Ченеју су се окупили многобројни амбасадори, као и београдски гости, затим представници медија који су имали прилику да се провозају хеликоптерима, или пробају вожњу параглајдером, зависно од расположења.Директор „Колор Прес Групе“ Роберт Чобан каже да Нови Сад на овај начин има прилику да покаже и своје туристичке, као и привредне потенцијале.

"Поред представника страних амбасада, нашем догађају су се одазвали и представници европске инвестиционе банке, а осим тога акценат је и на популаризацији аеродрома „Ченеј“ , јер и доста наших људи не зна капацитете и садржаје које има Аеро клуб „Нови Сад“", истиче Чобан и додаје да је гостима на три локације Ченеј, Штранд и Петроварадинска тврђава баш на отварање „Егзита“, дан када и треба представити Нови Сад пун туриста.

Фото: Страни амбасадори у вожњи хеликоптером ...Фото: Дневник.рс/Р. Хаџић

Према његовим речима, битно је амбасадорима представити Нови Сад и Војводину на најлепши начин како би они страним инвеститорима пренели своје утиске и тако ривукли нове улагаче.

Председник Аеро клуба „Нови Сад“ Драгољуб Самарџић каже да клуб ове године слави 95 година, који је основао Еуген Дунђерски, и истиче да је њихов аеродром најстарији у региону, направљен давне 1913.године.

„Имали смо три мала аеродрома убрзо након тога, а то многи Новосађани ни не знају. Прва пилотска школа такође је отворена у Новом Саду, као и прва фабрика авиона основана 1923.године власника Димитрија Коњевића“, каже Самарџић и напомиње да све што се дешавало у авијацији, дешавало се у Новом Саду, и историја ваздухопловства у нашој држави је рођена је у Новом Саду , те се нада  да ће повратити стари сјај,  а према обећањима градских челника у плану је обнова аеродрома на Ченеју.

Фото: ....и параглајдером Фото: Дневник.рс/Р. Хаџић

Хрватски амбасадор Гордан Бакота каже да је често на Ченеју где има пуно пријатеља, а да је дипломатија увек спој задовољства и посла, и да се тренутно разматра могућност међуграничне сарадње у склопу ИПА фондова, јер нам је граница врло близу.„Осим што уживам у овим прекрасним пределима, увек причамо и о могућим сарадњама“,каже Бакота и додаје да је морао да пропусти прво вече „Егзита“, али да ће неку другу ноћ сигурно посетити Тврђаву.

Швајцарски амбасадор Филип Ге каже да је у Новом Саду био неколико пута, а пре два месеца одржао и предавање на Филозофском факултету.

„Имао сам велику жељу да посетим Нови Сад, јер сам читао романе Александра Тишме, а осим центра и тврђаве посетио сам и галерије, али најимпресивнија ми је тврђава“,каже Ге и додаје да ће након отварања, ком је присуствовао, видети даљи програм и одлучити на које ће још дане „Егзита“ ићи.

Амбасадор Кипра Константинос Елиадес каже да је у Новом Саду био много пута, и да је најлепши Дунав као и Петроварадинска тврђава, као и цела наша држава. Он се опробао у вожњи параглајдером и добио велики аплауз на крају вожње.

„Волим и вашу храну, посебно печење“,рекао је Елиадес, а ово му је први „Егзит“, коме се итекако радује.

М.Сћ

EUR/RSD 118.1396
Најновије вести