Џез свирка у ЦК13

НОВИ САД: У четвртак, 17. октобра, од 21 час у Омладинском центру ЦК13 одржаће се џез концерт на коме ће наступити интернационални трио који чине: Жозе Ленкаштре, Мигел Петручели и Александар Шкорић.
k
Фото: Promo

Петручели и Шкорић сарађују од 2013. године на џез конзерваторијуму у Гронингену и свирали су у различитим бендовима. Петручели је активан и на амстердамској импро-сцени, свирајући са великим именима попут Мајкла Мура, Џона Дајкмана, Мајкла Вечера и Јаспера Стадхаудерса.

У фебруару ове године у Португалу су се упознали са Жозеом Ленкаштреом, саксофонистом из Лисабона.

Ленкаштре се школовао у Енглеској и Америци, да би се потом вратио у Лисабон и тамо основао свој "Nau Quartet " с којим је снимио два албума и наступао широм Европе. Жозе је активан и на европској импро сцени, а ове године је издао албум са контрабасистом Раулом ван дер Вајдеом и бубњарем Оном Ховартом из Амстердама.

Овај трио сада долази у Србију, где ће први пут, после португалске турнеје, наступити заједно у Крагујевцу, Београду, Новом Саду и Суботици.

Цена карте за овај концерт биће 250 динара. Куповином карата за концерте у ЦК13 подржавате извођаче и независну музичку сцену.

EUR/RSD 117.5133
Најновије вести