Дечја машта у међународној манифестацији о врапцима упркос вирусу

Ванредно стање због пандемије коронавируса спречило је карловачке основце да Светски дан врабаца, 20. март, обележе низом активности у својој школи, али није прекинуло истоимени пројекат, који је, иначе, замишљен да се одвија онлајн, на e-twi­ning por­ta­lu  https://www.et­win­ning.net/sr/pub/in­dex.htm, у којем су на тај начин учестовали заједно с више од 1.000 ђака из осам земаља. 
1
Фото: ОШ 23.октобар

У пројекту је учествовало 150 карловачких ученика с учитељима Татјаном Крстић, Драгицом Грујић, Иреном Бијелић, Бојаном Бујак, Иваном Савић, Весном Поповић и Марком Готовцем. Аутори пројекта су учитељица Ирена Бијелић и њена колегиница из Књажевца Гордана Јаневска.

Све пројектне активности биле су усмерене на обележавање Дана врабаца. Током пројекта ученици су осмислили лого, бринули о врапцима, правили им кућице, истраживали колико врабаца живи у околини школе... Када је прекинута настава због пандемије коронавируса, основци су на даљину наставили да пишу, цртају и стварају инспирисани врапцима. Организовали су и виртуелне састанке преко платформе ЗООМ.

Заједнички продукт свих више од хиљаду учесника су дигитална књига, виртуелна галерија и презентација прича о врапцима. Више о томе шта су радили, може се погледати на: https://www.23ok­to­bar.edu.rs/?p=9786.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести