Дани америчке културе: Нови Сад богатији за још један мурал

У оквиру дана америчке културе, данас је у Новом Саду почела израда стрит арт мурала на тему српско-америчких односа.
americka kultura
Фото: Саша Ђукић

Ово је већ четврти мурал који ће у оквиру ове традиционалне културне сарадње града Новог Сада и Америчке амбасаде, украсити зид на једној од проминентних локација у Новим Саду. Мурал ће сликати познати регонални стрит арт уметник Урош Штрбоја. Мурал ће бити на локацији Булевар ослобођења 113, а ликови на муралу су: Грег Поповић, Пит Маравић, Владе Дивац, Предраг Стојаковић, Никола Јокић, Игор Кокошков и Дарко Миличић.

Програм дана америчке културе већ увелико траје у Новом Саду, а грађани су до сада могли да присуствују Филмском фестивалу америчких класика, стенд уп комедији Маријане Аранђеловић и многобројним радионицама који покривају уметничке форме стрипа, филма и позоришта.

Фото: Саша Ђукић

Ова културна манифестација се завршава панел дискусијама о српско-аметричким односима и културној дипломпатији на којима ће, између осталих, учествовати и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и Ентони Годфри амбсадор Сједињених држава у Србији.

Фото: Саша Ђукић

Прошлогодишњи хит мјузикл КОСА се такође изводи у оквиру дана америчке културе и на репертоару је 26 и 27. септембра у Позоришту младих.

Програм дана америчке културе је традиционално бесплатан и отворен за јавност.

EUR/RSD 117.3216
Најновије вести