Данас и сутра у КЦ „Еђшег”: Чаролије „НС маркета”

Једанаести „НС маркет” – „Новогодишње чаролије” – биће одржан данас од 17 до 22 часа, и у суботу (28. децембра) од 11 до 18 часова у Културној станици „Еђшег”, Антона Чехова 4.
1
Фото: нс маркет

Како најављују организатори децембар је месец даривања, радости и весеља, а управо у том расположењу биће организован дводневни маркет, у оквиру кога ће Новосађани моћи да пронађу идеалан поклон за своје најближе, пријатеље, децу, рођаке...

Током посете овогодишњем маркету, грађани ће имати прилику да погледају и пазаре ручно рађене предмете од дрвета, текстила, метала, коже, стакла... Моћи ће и да дегустирају домаћу храну и пиће с пољопривредних газдинстава, као и да се упознају са чарима природне козметике  и благодетима етарских уља.

У оквиру програма у петак ће наступити и бенд „Тњо Фингерс” у 19 часова, док ће у суботу од 12 часова посетиоци моћи да послушају наступ инклузивног хора „Исон” који окупља децу са сметњама у развоју из ШОСО „Милан Петровић”. У суботу од 11 до 14 часова најмлађи посетиоци ће имати прилику да направе капице и честитке и на тај начин развијају своје моторичке вештине, након чега ће од 15 до 17 часова бити одржана радионица „Твој фантастични капкејк”, на којој ће малишани моћи да украсе слаткише које ће моћи задрже.

У суботу од 11 до 14 часова најмлађи посетиоци ће имати прилику да направе капице и честитке и на тај начин развијају своје моторичке вештине

На хуманитарној тезги „Пет маркет 021” биће изложени предмети рађени декупаж техником, а сав приход биће прослеђен директно лечењу, храњењу и збрињавању уличних, односно напуштених животиња.

На крају програма бираће се „Најштанд”, а биће награда и за публику и за излагаче. 

Д. А.

Фото: НС маркет

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести