Дан отворених врата на ПМФ-у у другачијем издању

Дан отворених врата Департмана за географију, туризам и хотелијерство под именом „Истражуј, путуј и уживај“ организован је у амфитеатру „Михајло Пупин“, у згради Природно-математичког факултета.
е
Фото: Dnevnik.rs

То је традиционални догађај који студенти приређују  са професорима, а намењен је ученицима средњих школа. Овог пута је промењен концепт, па уместо професора, средњошколцима  су студенти мастер студија и основних студија са Департмана испричали како доживљавају овај одсек, односно шта им је било од користи за даљи напредак.

- Одлучили смо да програм фокусирамо на личним искуствима студената, а гости су имали прилике од њих да чују шта су научили на стручним праксама, каква су искуства понели са међународних такмичења,с којим студентским удружењима и на којим пројектима су сарађивали, као и о могућностима које пружају студентске размене – објаснила је Сања Ковачић представница Департмана за географију, туризам и хотелијерство и додала да су за ђаке организоване радионице посвећене ловном туризму, гастрономији и гео-информатици. – Досадашња пракса показује да ученици који радо долазе на акције које организује Природно-математички факултети, постану његови студенти.

Фото: Dnevnik.rs

У оквиру Дана отворених врата први пут је одржан мини-сајам туристичких регија Србије који су организовали студенти Департмана за географију, туризам и хотелијерство.

Организаторка Јелена Станковић казала је да је идеја била да се студенти који су заинтересовани за туризам упознају са свим лепотама Србије.

- Наша крилатица је „Да са Ви пређемо на ти“,а ово је само један корак ка упознавању природних лепота и културних добара Србије – казала је Јелена Станковић. – Поставили смо штандове шест регија Србије, а на њима, волонтери, односно студенти Департмана, су се трудили да на креативан начин, путем хране, пића и музике привуку ђаке.

У име Удружења младих истраживача „Бранислав Букуров“ Давор Yакула казао је да су чланови Удружења одлучили да се придруже акцији, јер на овај начин желе да подстакну младе да истражују и сазнају нове информације о нашој земљи.

Један од гостију је био и Тијаго Фереира, млади Бразилац, којег је пре осам година љубав довела у Србију. Он је посетиоцима причао о томе како промовише Србију путем свог блога и који су то по његовом мишљењу потенцијали за развој туризма у нашој земљи.

Текст и фото: С. Ковач

 

 

EUR/RSD 117.5890
Најновије вести