Ђаци треба да избегавају брзу храну

Поводом обележавања Светског дана здраве хране, наставници  Техничке школе „Милева Марић Ајнштајн”, у сарадњи с тимом Саветовалишта за младе Дома здравља „Нови Сад” и ученицима Медицинске школе „Доситеј Обрадовић”, одржали су јавни час који су посветили едукацији младих о правилним навикама у исхрани, превенцији масовних незаразних болести, као и последицама нутритивних поремећаја код младих.
d
Фото: Дневник/В. Фифа

У оквиру јавног часа, на малој пијаци изложеној у холу Техничке школе ученици су могли пронаћи сезонско воће и поврће, као и производе од њих, док је у Свечаној сали одржано здравственоваспитано предавање ученица Медицинске школе „Доситеј Обрадовић”.

 

У Техничкој школиМилева Марић Ајнштајнодржани јавни час и мала пијаца, како би се младима представиле правилне навике у исхрани
Фото: Дневник/В. Фифа

– На идеју вршњачке едукације с ученицима Медицинске школе „Доситеј Обррадовић” дошли смо јер смо уочили потребу да старији ђаци уче млађе о здравој исхрани – казала је наставница грађанског васпитања Соња Жегарац, и додала да у будућности планирају више предавања попут ових, као и радионица за све ђаке који данас нису били присутни. – Сматрамо да дете детету много јасније и  једноставније може презентовати теме од битног значаја, него што ми старији то умемо. Јавни час смо потпуно посветили Светском дану здраве исхране, с намером да подигнемо свест младих о значају здраве хране у свакодневном животу, као и да им укажемо на то да конзумирање брзе хране, газираних сокова и других нездравих производа има негативно дејство на ментално и физичко здравље.

Ученици Техничке школе „Милева Марић Ајнштајн” рекли су да користе сваку прилику да се хране здраво, али да током великог одмора углавном купују храну у фаст фуду, или једу сендвиче из кантине јер им је једноставно да дођу до брзе хране, поготово када имају мало времена за ужину.

Д. Андулајевић

EUR/RSD 117.5804
Најновије вести