Ђаци се дружили с корисницима геронтолошког центра

Ученици четвртог разреда ОШ „Светозар Марковић Тоза” су у оквиру манифестације „Сунчана јесен живота”, угостили кориснике Геронтолошког центра „Нови Сад” и извели кратку приредбу. Након дечјег наступа, организована је закуска и одиграна покоја партија шаха и друштвених игара.
р
Фото: Дневник (В. Фифа)

Директор ОШ „Светозар Марковић Тоза” Петар Наранчић подсетио је на то да та образовна установа традиционало организује дружење ученика с најстаријим суграђанима у оквиру манифестације „Сунчана јесен живота”.

– Пошто смо прошле године били гости Геронтолошког центра, одлучили смо да овог пута будемо добри домаћини и најстарије грађане позовемо у нашу школу – казао је Наранчић, додавши да су ученици били узбуђени и да су данима увежбавали песме да би све протекло по плану.

Организатор културних и промотивних активности у Геронтолошком центру „Нови Сад” Ружица Вукић Рајић истакла је да су, захваљујући позиву ОШ „Светозар Марковић Тоза”, корисници имали прилику да уживају у неком програму и ван установе. По њеним речима, дружења, попут јучерашњег, за њих су од великог значаја, због промене амбијента и добробити међугенерацијске сарадње.

Ученица четвртог разреда Миа Ивановић самоуверено је рецитовала, те је њен наступ протекао без грешке.

– Припремили смо представу у којој смо рецитовали, певали песме о љубави између унука и бака и дека уз пратњу хармонике – поделила је с нама Миа, и казала да су њени другари били радосни што могу да наступе за времешне суграђане, а пре свега што су им улепшали дан.

Корисница Геронтолошког центра „Нови Сад” Ержебет Беце током читаве предстве није крила одушевљење и осмех.

– Малишани су ме очарали! – јасна је била бака Ержебет. – Лепо су рецитовали, а приметила сам да многи имају глумачког талента. Водили су рачуна о сваком детаљу, па ме је приредба разнежила већ на почетку. Не могу да издвојим наступ који ми се посебно допао јер је целокупан програм оставио снажан утисак на мене, а деца су успела да ми улепшају дан.       

С. Ковач

Nikola S Munja…
12.10.2019 • 22:21
... PREDIVNO CUTI I VIDETI - OSVEZENJE U VESTIMA !!!
EUR/RSD 117.5571
Најновије вести