Чланови СУБНОР-а у Дому војске прославили Дан ослобођења

НОВИ САД: Дана, 23. октобра 1944. године јединице Народноослободилачке војске Југославије и Црвене армије ушле су у Нови Сад и тиме окончале трогодишњу окупацију.
s
Фото: novisad.rs

Нови Сад данас обележава 75 година од ослобођења града од фашизма у Другом светском рату, а тим поводом СУБНОР града уприличио је Свечану академију.

Том приликом, присутне у Дому војске поздравио је заменик градоначелника Новог Сада Срђан Кружевић који је указао на важност неговања историје и антифашистичке традиције.

Као и сваке године, 23. октобра, у Новом Саду низом пригодних програма славимо овај значајан датум. Наша је обавеза да не заборавимо све оне који су дали живот у борби за ослобођење Новог Сада који данас корача корацима слободе и показује да је кућа за све који желе ту да живе, без обзира на националност или веру. Нови Сад је актуелна Омладинска престоница Европе, биће и Европска престоница културе и ми чинимо све како би сузбили сваки облик фашизма и нашој деци пружили добре услове за живот, изјавио је Срђан Кружевић.

У оквиру програма Свечане академије заменику градоначелника Новог Сада Срђану Кружевићу уручена је повеља коју СУБНОР Србије додељује Граду Новом Саду за допринос у развијању и осавремењивању традиција ослободилачких и одбрамбених ратова и очувању тековина антифашистичке борбе Србије.

Заменик председника СУБНОР-а Србије, генерал Видосав Ковачевић је истакао да захвалност за то што 75 година живимо у слободи дугујемо борцима Народноослободилачке војске и саборцима из Црвене армије који су ослобађали Србију, Београд и Нови Сад у II Светском рату.

Фото: novisad.rs

СУБНОР Србије са поносом чува и развија културу сећања на нашу славну партизанску и антифашистичку прошлост. Боримо се колико можемо, сведоци смо покушаја прекрајања историје последњих година, али имамо подршку Председника државе и Владе Србије и то нам даје снагу да лакше носимо барјак антифашизма и слободарства, рекао је генерал Ковачевић.

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести