Четири филма две младе ауторке у Петроварадину

Пројекција кратких филмова „Најтоплији дани лета”, „У твојим рукама”, „Изгледа да смо сами” и „Живот траје три дана” биће одр‘ана у четвртак, 27. фебруара, од 19.30 часова у „Простору”, Београдска 11, Петроварадин.
film kamera snimanje pixabay
Фото: pixabay.com

Осим пројекције, младе ауторке Милана Никић, Маша Шаровић и Катарина Кољевић разговараће на тему процеса стварања приказаних филмова.

Кратки филм Маше Шаровић, „Најтоплији дани лета” говори о младом пару који живи у стану његових родитеља. Фрустрирани што не могу да се осамостале и себи обезбеде бољи живот, они се свађају. То је тренутак када она одлучује да нешто мора да се промени. Други филм исте ауторке, „У твојим рукама”, у фокус ставља однос мајке и ћерке. Дипломски филм Катарине Кољевић „Живот траје три дана” прати животе Богдана и Светлане који долазе с два супротна краја пропалог друштвеног система. Игром случаја, наилазе једно на друго у њеној кући.

Обоје су несрећни у својим животима и отпочињу сложену везу која је од почетка осуђена да постоји искључиво у вакууму који им пружа њена кућа. Кратки филм исте ауторке „Изгледа да смо сами” настао је на трећој години студија и говори о Ђорђу који мора да се одлучи између маске и свог правог лица. Мора да смисли како да се носи с оним што осећа. Огњен је одлучио да ће се борити за свој живот и своју љубав. Реалност мења све између њих.

Обе ауторке су дипломирале на Факултету драмских уметности у Београду.  

Т. П.

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести