Бриџисти противу шахиста за популаризацију игре

Бриџ и шах убрајају се у друштвене игре, али и у мисаоне спортове. Нажалост, с појавом све јаче гејминг индустрије, као и „борд гејмс” игара, веома значајне игре и спортови губе на популарности.
sah
Фото: pixabay.com

Стога је идеја Бриџ савеза Војводине, који пројекат реализује у сарадњи са Шаховским савезом Новог Сада и ШК „Прави потез” и уз подршку Универзитета у Новом Саду, ОПЕНС- 2019, ЕСН Нови Сад, „Новосадског бриџ клуба”, Бриџ клуба „НС-1”, Бриy клуба „Панонија”, Школе шаха „Бубамара” и ЖШК „Даме”, да реафирмише значај тих игара за које је доказано да повећавају ниво логичког закључивања, помажу у процени, али и развијају адекватније стратегије у послу, како на нивоу „успеха”, тако и самог живота и здравља.

Те институције позивају заинтересоване да данас од 16.30 до 21.30 часова у хол Ректората у Новом Саду, Улица др Зорана Ђинђића 1, као и на плато испред Ректората (ако временски услови то дозволе) да дођу и присуствују демонстрацији начина, процеса и методологија које се користе у оквиру тих спортова, како на самим такмичењима, тако и на припремама, организацијама... Биће то прилика да се чује нешто више о многобројним, можда не толико запаженим, успесима тих спортиста и види шта све то позитивно за развој духа, али и тела, нуде бриџ и шах.

Пројекат је истовремено и промоција првог званичног међународног такмичења у бриџ у који се организује у Републици Србији, а то је 12. европско првенство малих федерација, у организацији Европске бриџ лиге, које ће се од 20. до 23. октобра одржати у Новом Саду на Рибарском острву.

Б. П.

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести