Бесплатни тренинзи на Штранду до 1. јула

Бесплатни тренинзи на Штранду биће организовани од 15. јуна до 1. јула у оквиру програма „Фитнес лето Нови Сад 2018“.
е
Фото: Промо, Фитнес лето Бањалука

Догађај организује Удружење за спорт и рекреацију „Планк фит“, у сарадњи с организаторима истог догађаја који се изворно одржава у Бањалуци већ осам година и с клубом „Фитбокс“. Тренинзи ће бити одржани свакодневно током тих 15 дана од 19.15 до 20.15 сати на великој бини на травњаку Штранда.

Новосадски клуб „Фитбокс“ позван је да буде партнер у том пројекту и на тај начин постао је главни организатор догађаја јер је управо тренинг основа „Фитнес лета“ те ће тренери тог клуба сами креирати програм. Тренер и кинезиолог Сандра Бошковић истиче важност дијагностике и прилагођености тренинга сваком понаособ.

– Тренинзи неће бити стално исти, планирамо прилагођени тренинг средњег интензитета, интензивнији и тренинг јоге, везан за дисање и кичму – каже она, најављујући шта све очекује потенцијалне вежбаче. – Желимо да акценат ставимо на здравље и дијагностику, те ћемо урадити бесплатну анализу телесног састава коришћењем биоимпеданце, односно процента масти, воде и мишића у телу. Мерићемо и обиме, да људи добију морфолошку слику свог тела јер воле да виде у каквом су стању.

Тренер и кинезиолог „Фитбокса“ Страхиња Кукић сматра да је исхрана људи у граду много лошија него на селу и тврди да је сваки организам јединка за себе.

– Фитнес индустрија је створила много митова, које наука никад није потврдила, а ја поручујем свима да је кључ правилне исхране у дијагностици, па тако имамо људе који једу кромпир, а мршаве – подвукао је Кукић.

Тренери су нагласила да сам податак да су у Војводини изузетно заступљене кардиоваскуларне болести и рак дебелог црева говори о физичкој неактивности. Иако све више људи тренира, много њих одустаје јер не тренира правилно и не види резултате. Поручили су да је најважније едуковати људе о вежбању, исхрани и коришћењу суплемемената ради постизања што бољих резултата. Дијагностику су ставили на прво место, а како кажу, због великог броја људи које очекују, она овог пута можда неће бити толико детаљна, али зато ће сви попунити упитнике помоћу којих ће направити групе по узрасту и здравственом стању, ради што веће безбедности на тренингу.

Циљ догађаја је подизање свести о здрављу, а организатори поручују да свако може да вежба, па и човек од 80 година, уколико је тренинг прилагођен здравственом стању и уколико се поштује правилно дисање и умереност тренирања.

На Фејсбук страници „Фит лето Нови Сад“ налазиће се обавештења о врсти тренинга која суграђане очекује тог дана. Заинтересовани се могу пријавити на бројеве 060/325-91-59 и 066/88-11-095.  

М. Рашић

EUR/RSD 118.4071
Најновије вести