Базар здравља у парку код Медицинске школе

НОВИ САД: Поводом обележавања Међународног дана медицинских сестара, у понедељак, 13. маја, од 11 до 13 часова у парку преко пута Медицинске школе „7. април” (Трг 27. марта) организује се Базар здравља „Сестрински глас за здрав живот – здравље за све”.
betanija sestre, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Том приликом ће се представи ученици свих девет образовних профила те школе и демонстрирати медицинскотехничке радње које представљају исходе њиховог учења. Новосађанима ће мерити крвни притиск, пулс и нивоа шећера у крви, а  за најмлађе је организована едукација о значају и техници прања и дезинфекције руку, као и промоција оралног здравља и правилне неге руку и ноктију. Осим тога, ученици ће приказати основне технике масаже, припрему креме и раствора и слично. У случају кише, манифестација ће бити одржана у холу школе.

Образовни профили које похађају ученици су медицинска сестра –техничар, гинеколошко-акушерска сестра, педијатријска сестра – техничар, лабораторијски техничар, фармацеутски техничар, физиотерапеутски техничар, козметички техничар, као и зубни техничар и стоматолошка сестра – техничар.

И. М.

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести