Ауто-мото скуп на Мишелуку: Уједињени за помоћ малом Алекси

Хуманитарни ауто-мото скуп, у организацији екипе „Стојадин кру“, одржан је на Мишелуку, на проширењу изнад тунела, како би се сакупио новац за лечење четворогодишњег Алексе Косановића који болује од спастичне квадриплегије.
с
Фото: Ф. Бакић

Такође, била је то прилика и да се бројни љубитељи аутомобила и мотора „опросте“ и још једном друже на стази „Мишелук“ пошто се она , након изградње ковид болнице, неће више употребљавати за трке. У оквиру скупа организоване су три изложбене целине: изложба тркачких возила, те олдтајмера и аутомобила и мотора који су на јединствен начин улепшани и који се не виђају сваки дан на путевима. Грађани су за 50 или више динара могли да купе занимљиве налепнице, а новац за помоћ Алески да убаце у посебну кутију за донације.

Фото: Ф. Бакић

Према речима оснивача екипе „Стојадин кру“ Анђеле Карагић реч је о незваничном удружењу заљубљеника у заставина возила које поседује возни парк од двадесетак аутомобила тог произвођача.

„Стојадин кру“ је незванично удружење заљубљеника у заставина возила које поседује возни парк од двадесетак аутомобила тог произвођача

- С обзиром на то да је у току изградња ковид болнице, дошли смо на идеју да искористимо прилику, док је то још могуће, да организујемо хуманитарни скуп и помогнемо дечаку Алекси, али и да одамо пошту ветерану мото спорта Миленку Коњевићу, једном од „оснивача“ стазе на Мишелуку – објаснила је Анђела Карагић. – Како бисмо привукли што више људи настојали смо да направимо занимљив програм за посетиоце свих узраста, те су наступили ди-џејеви, плесне групе, а приказани су и несвакидашњи аутомобили и двоточкаши.

Фото: Ф. Бакић

Алекса Косановића болује од спастичне квадриплегије, а дијагноза је постављена када је имао око три године. Обољење утиче на моторичке способности, те му је кретање изузетно ограничено, а посебан проблем представља спазам (грчење) мишића. Како је објаснила Анђела Карагић родитељи су до сада финасирали лечење, међутим, указала се прилика да Алекса буде оперисан на клиници у Сент Луису у Америци, након чега постоји шанса да малишан поврати способност кретања.

Скуп су, осим Града и градоначелника Милоша Вучевића, подржале и бројне фирме и дале свој допринос како би се скупио новац за Алексу.

С. Ковач

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести