Анђелино јаје најјаче, Јеленино најлепше

Васкршњи турнир у фарбању, осликавању и туцању ускршним јајима намењен малишанима, одржан је јуче на игралишту “Сунчана страна” на Новом насељу.
Na Vaskršnjem turniru za mališane na Novom naselju  Foto:Dnevnik.rs/ F. Bakić
Фото: На Васкршњем турниру за малишане на Новом насељу  Фото:Дневник.рс/ Ф. Бакић

Победничко постоље у категорији најлепше осликаног јајета заузела је седмогодишња Јелена Добрић, док је најјаче јаје имала петогодишња Анђела Јелић. Тајну није хтела да открије, рекавши само да је на турнир понела јаје које јој је мама офабала те да стварно не зна како је баш тако јако.

Фото: На Васкршњем турниру за малишане на Новом насељу  Фото:Дневник.рс/ Ф. Бакић

„Кроз ову манифестацију и дружење деце желимо да велики хришћански празник, Васкрс, приближимо најмлађима и да промовишемо добре традиционалне вредности у нашем народу које треба да се одрже, а ми се трудимо да их истакнемо“, рекао је Ладислав Лазић, члан Уружења “Сунчана страна”, које другу годину организује турнир, са намером да прерасте у традицију.

На њихов позив, јуче су се окупили малишани из комшилука, а и многи другари из читавог града, из ОШ “Прва војвођанска бригада” и околних вртића. Било је и оних “одраслијих” комшија, који су у занимацијама уживали исто као и деца.

„Прошле године сам била друга, а сада ми се јаје већ у првом кругу разбило“, искрено, али без пуно секирације рекла је деветогодишња Лејла Малена.“ Заједно с мамом сам фарбала јаја за Ускрс, имали смо их 25. Имам и посебну технику шарања - прстима.“  

Д. Ристић

 

 

EUR/RSD 117.2745
Најновије вести