Најпопуларније вести

Економија Обвезница за реституцију касне, стари власници хоће имовину
– Уко­ли­ко Вла­да Ср­би­је, на пред­лог Ми­ни­стар­ства фи­нан­си­ја, не утвр­ди на вре­ме­не ко­е­фи­ци­јент на осно­ву ко­јег ће се при­ме­њи­ва­ти утвр­ђе­на осно­ви­ца обе­ште­ће­ња од 15. де­цем­бра ове го­ди­не, др­жа­ва би мо­гла до­ћи у си­ту­а­ци­ју пот­пу­не не­си­гур­но­сти јер по­сто­ји мо­гућ­ност да је гра­ђа­ни ту­же с вр­ло не­извсним ис­хо­дом – из­ја­вио је ди­рек­тор Аген­ци­је за ре­сти­ту­ци­ју Стра­хи­ња Се­ку­лић.
Друштво Обележено 100 година од страдања Романових
БЕОГРАД: У Београду је данас обележено 100 година од страдања руске царске породице Романов, у организацији СПЦ и Подворја Руске православне цркве.
Хроника Изабране 33 нове судије, недостаје још 160 делилаца правде
Високи савет судства изабрао је 33 судије за Управни суд, за апелационе судове у Београду, Нишу и Крагујевцу, као и судије за више судове. То ће донекле ублажити проблем мањка делилаца правде. Наиме, по последњим подацима, Србији у овом тренутку недостаје 199 судија, највише у основним и вишим судовима.
Нови Сад Дуо „Офенбах” фасциниран тврђавом и Егзитом
Дуо из Француске „Офенбах” (Ofenbach) нова је сензација на клупској сцени, а како су у суботу вече на дружењу с новинарима Доријан Ло и Цезар де Румел објаснили, као инспирација за име, пре три године, послужио им је француски композитор класичне музике Жак Офенбах јер су и на тај начин желели да покажу да су отворени за све музичке правце.
Нови Сад На Егзиту ове године готово 200.000 посетилаца
НОВИ САД: Музички фестивал Егзит у Новом Саду окупио је ове године готово 200.000 људи, а током четири дана трајања фестивала, у више од 40 зона и 20 бина са музичким програмом, наступило је више хиљада акредитованих уметника, саопштено је из организације тог фестивала.
Војводина Без фабрике млади из Товаришева одоше у Паланку и Нови Сад
Поред Бачке Паланке, Товаришево са својих око 2.700 становника чини једно од 13 села која припадају овој локалној самоуправи која броји око 55.000 становника.
Хроника Нишлија погинуо у саобраћајној несрећи код Колашина
ПОДГОРИЦА: Нишлија В.П. (75) погинуо је јутрос око 8.00 часова у тешкој саобраћајној несрећи на путу Подгорица - Колашин у Црној Гори, јављају црногорски медији.
Политика Вучић о расплету косовског чвора: Даћу све од себе
Председник Србије Александар Вучић поручио је да ће дати све од себе да реши проблеме који постоје у нашој земљи већ 100 година.
Спорт / Фудбал Борусија Дортмунд жели Манџукића
ДОРТМУНД: Фудбалски клуб Борусија из Дортмунда заинтересована је за репрезентативца Хрватске и фудбалера Јувентуса Марија Манџукића, преноси италијански ''Скај спорт''.
Хроника Кубуровић: Суђење за "стечајну" неразумно дуго трајало 
БЕОГРАД: Министарка правде Нела Кубуровић изјавила је данас да је суђење окривљенима у поступку познатом као "стечајна мафија" који је правоснажно окончан ослобађајућом пресудом након 12 година, пример "неразумно дугог суђења".
Економија / Наслови Влада објавила тендер за стратешког партнера за РТБ Бор
БЕОГРАД:  Министарство привреде објавило је у дневном листу Политика јавни позив за избор стратешког инвеститора за Рударско-топионичарски басен Бор.
Политика Омеровић поднео оставку на место посланика
БЕОГРАД:  Функционер СПДС Мехо Омеровић поднео је оставку на место народног посланика у Скупштини Србије, потврђено је Танјугу у парламенту.
Photo
Магазин / Путовања Авантура од Атлантика до Трансибирске железнице и Владивостока
За одважног момка Бојана Ракића (31), кањишких породичних корена, а одраслог на београдском асфалту, који пет година живи у Мадриду, велики изазов је био да сам аутомобилом превали пут од Атланског океана до Пацифика.
Друштво Шарчевић: Спајањем две школе у Академију за студенте се ништа не мења
БЕОГРАД: Београдска пословна школа и Висока пословна скола струковних студија у Блацу биће обједињене у Академију струковних студија, а министар просвете Младен Шарчевић каже да има још струковних школа које лоше раде, те да ће се систем мењати.
Нови Сад Централни пречистач отпадних вода биће на сремској страни
Према речима члана Градског већа за комуналне послове Владимира Стојковића, Претходна студија изводљивости предвиђа изградњу централног постројења за пречишћавање отпадних вода на локалитету Роков поток.
Спорт / Фудбал Гојков и Симић нови првотимци Воше
Досадашњи нападач Црвене звезде Дамјан Гојков (20) и дојучерашњи голман Синђелића Никола Симић (21) данас су потписали трогодишње уговоре са Војводином.
Спорт / Фудбал ФИФА задовољна судијама и ВАР-ом: Урађен велики посао
ЦИРИХ: Међународна фудбалска федерација (ФИФА) веома је задовољна одлукама судија на Светском првенству у Русији и како је коришћена ВАР технологија.
Нови Сад Закључен уговор о изради студије управљања Тврђавом
Питање управљања једним од најлепших симбола Новог Сада ускоро би требало да буде решено јер је Град потписао уговор за израду програма и плана управљачког модела Петроварадинске тврђаве с београдском фирмом „Хорварт ХТЛ”, вредан око 3,7 милиона динара.
Спорт / Фудбал Спектакуларан дочек хрватске сребрне репрезентације са Томпсоном  
ЗАГРЕБ: Хрватска фудбалска репрезентација, која је на Светском првенству у Москви освојила вицешампионску титулу, вратила се данас у Загреб, где им је приређен спектакуларни дочек, који се, како преносе хрватски медији, не памти. 
Свет Русија негира да је умешана у протесте у Македонији
СКОПЉЕ: Руска амбасада у Македонији негирала је данас тврдње македонског премијера Зорана Заева да је Москва умешана у протесте против споразума Скопља и Атине о новом имену Македоније, који би омогућио тој земљи да се придружи НАТО. 
EUR/RSD 118.0507
Најновије вести