Најпопуларније вести

Спорт / Фудбал НАВИЈАЧИ ФК ВОЈВОДИНА Због звездице се одричете народа и територије
Организација Уједињени навијачи ФК Војводина се огласила саопштењем због титуле која је призната Црвеној звезди из 1946. године.
Нови Сад Први национални Шампионат у брзом везивању пертли
НОВИ САД: Финално национално такмичење у оквиру Шампионата у брзом везивању пертли за ученике I и II разреда основне школе, одржаће се у суботу, 25. маја, с почетком у 10 сати у ОШ “Вук Караџић” (Радоја Домановића 24).
Photo
Војводина ПОМОР У ПЧЕЛИЊАЦИМА Стотине кошница без пчела у околини Кикинде
КИКИНДА: Масовни помор пчела регистрован је у четвртак у делу атара Кикинде, што је ојадило већи број пчелара наневши им велике губитке.
Култура / Књига Шест књига у ужем избору за Награду Ђура Јакшић
НОВИ САД: У ужем избору Награде „Ђура Јакшић”, која се додељује за најбољу песничку књигу на српском језику, објављену у току претходне године, жири на челу с Јованом Зивлаком одабрао је шест наслова:
Економија / Новчаник Пензионери ће имати користи од швајцарске формуле
НОВИ САД: Уколико у другој половини године буде усвојен швајцарски модел за индексацију пензија, који подразумева 50 одсто трошкова живота и исто толико просечне плате, више од 1,7 милиона пензионера у Србији вратиће се на оно што је у српском пензијском систему већ постојало с једне стране, а с друге, то је једна од најповољнијих рачуница за све њих.
Спорт / Рукомет Војводини пехар који седму годину за редом остаје у Новом Саду
Нови стари шампион Војводина крунисан је на Сланој бари, Војводина – Металопластика 28:28 (15:13).
Спорт / Фудбал ДРАГОЉУБ САМАРЏИЋ: Ускоро ћу заказати јавну седницу Скупштине ФК Војводина
Првенство у Суперлиги завршено је протеклог викенда, а играчи Војводине, што у клубу нико не пориче, разочарали су навијаче, освајањем седме позиције на табели.
Photo
Магазин / Путовања НА МОТОРУ 25.000 КИЛОМЕТАРА Из Новог Сада до Џингис Кана и назад
Два новосадска адвоката Бојан Бојат и Велимир Бјелановић кренуће у суботу 1. јуна у необичну бајкерску авантуру дугу најмање 25.000 километара, а у тој експедицији новосадске регистарске таблице на својим мотоциклима, између осталих, провозаће преко Хималаја, Монголије, највеће пустиње на свету – Гоби, Сибира и Бајкалског језера, али и градова побратима Новог Сада који се налазе у том делу света.
Економија Шећерана у Жабљу неће радити - отпремнине за стотинак радника
– Фабрика шећера „Шајкашка” у Жабљу ове сезоне неће прерађивати шећерну репу, а стотину радника из производње ће добити отпремнине – рекла је директорка сировинског сектора и односа с јавношћи грчке компанији „Хеленик шугар” Ирена Стојановић. – У фабрици ће остати неколико административних радника и запослену у погону паковања шећера.
Политика Усвојен Тијанин закон: Доживотна казна за најтежа кривична дела
БЕОГРАД: Посланици скупштине Србије усвојили су измене Кривичног законика којим се укида казна затвора од 30 до 40 година и уводи доживотна казна затвора за најтежа кривична дела.
Политика Игор Јурић: Победа, али и горак укус због политизације
БЕОГРАД: Игор Јурић, оснивач Фондације "Тијана Јурић" који је покренуо иницијативу да се за убице и силоватеље деце уведе казна доживотног затвора, а коју је скупштина у оквиру измена Кривичног законика данас усвојила, рекао је Танјугу да је желео да се око тог предлога сви уједине.
Друштво Градиће се “Каменица 3” на 8.000 квадрата
НОВИ САД: Институти у Сремској Каменици добиће још једну зграду, такозвану “Каменицу три” и идуће седмице Покрајинска влада даје 25 милиона за израду пројектно-техничке документације новог објекта.
Спорт / Фудбал НЕМАЊА КАЋАНСКИ Усавршавањем и жељом за успехом до циља
Да упорност и воља често буду адекватно награђени, а таленат добије потврду на правом месту и у пуном смислу, потврђује и пример Немање Каћанског, 29-тогодишњака, који је из Дворске баште и игралишта крај Дунава у Сремским Карловцима стигао до фудбалске Кине.
Нови Сад За старе зграде највише новца
Одборници Скупштине града усвојили су 10. маја одлуку којом се утврђује минимални износ који ће Новосађани морати да издвајају за текуће и инвестиционо одржавање зграда. Иако су ти трошкови до сада били  дефинисани унутар стамбених заједница, сада ће, по свему судећи, бити већи.
Друштво Повећан број миграната у Србији, расту и ризици по њихову безбедност
БЕОГРАД: У протеклих неколико недеља повећан је број улазака миграната у Србију, пре свега из правца Северне Македоније, а због све чешћих покушаја илегалног преласка границе у земље ЕУм расту и ризици по њихову безбедност, изјавио је за Танјуг директор Центра за помоћ и заштиту тражиоцима азила Радош Ђуровић.
Нови Сад УНЗИПуј своје ја! - Нова студентска организација
Од фебруара новосадски студенти имају прилику да се окупе на месту које је створено да би се управо они подсетили на заборављене вредности те унели одређену позитивну промену у свој живот.
Друштво Поповић: Одржива урбанизација кључ за одрживи развој
Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић је на конференцији о паметним градовима Јуигоисточне Европе, Smart City SEE19, истакао да је одржива урбанизација кључ за одрживи развој наше цивилизације.
Нови Сад Градска управа наложила преглед новосадских мостова
Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције донела је одлуку да предузећу „МЂ Мост – НС” ДОО повери преглед мостова на територији Новог Сада, с оценом стања и предлогом мера заштите, а за тај посао ће добити 4,26 милиона динара, с ПДВ-ом.
Политика Почели радови на санацији и реконструкцији фасаде зграде Бановине
НОВИ САД: После 80 година, од када је саграђена зграда данашње Покрајинске владе, започети су радови на санацији и реконструкцији фасаде зграде, који ће трајати до краја новембра ове године.
Спорт / Фудбал УЧИНАК ФУДБАЛЕРА ВОЈВОДИНЕ Роцков најбољи, Ђурић први стрелац
Фудбалска сезона је завршена и играчи већине екипа већ се налазе на одморима.
EUR/RSD 117.9511
Најновије вести