Најновије вести

Свет РС остала без око 400.000 становника
БАЊАЛУКА: Република Српска (РС) је остала без око 400.000 становика или готово трећине своје популације – упозорио је данас демограф Александар Чавић указујући да се морају одмах подузети конкретне системске мере с циљем побољшања ове ситуације.
Спорт / Фудбал Месију четврта "Златна копачка" у каријери
БАРСЕЛОНА: Најбољем фудбалеру Барселоне Лионелу Месију уручена је данас "Златна копачка", четврта у каријери, која се додељује најбољем стрелцу Европе.
Друштво Национални савет: Оставке председника и четворице академика
БЕОГРАД: Незадовољни решењима у Закону о високом школству, председник Националног савета професор др Дејан Поповић и четворица академика Владимир Костић, председник САНУ, те академици Владица Цветковић, Ђорђе Шијачки и Слободан Грубачић упутили су Скупштини Србије оставке на место у Националном савету за високо образовање. 
Политика Министар полиције: Иза протеста стајали политичари
БЕОГРАД: Министар унутрашњих  pослова Небојша Стефаноић изјавио је данас да је полиција првих неколико дана протеста "Против диктатуре" толерисала као спонтано окупљање, а да је, када се увидело да су они организовани, а нису пријављени, што закон прописује, морала да поднесе прекршајне пријаве.
Економија / Наслови Колективни уговор средство против насиља над женама 
БЕОГРАД: Савез самосталних синдиката Србије сматра да колективни уговори представљају најефикасније средство у борби против насиља и свих облика узнемиравања којима су жене подрвргнуте на послу.
Политика Јовановић: Вучић поштено и умерено, остали срамно
БЕОГРАД: Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић каже да је председник Александар Вучић имао умерену реакцију на пресуду Ратку Младићу, а да је реакција великог дела српске опозиције била срамна.
Нови Сад Ноћ позоришта у Градској библиотеци
У суботу, 25. новембра, Градска библиотека ће се придружити обележавању „Ноћи позоришта”, чији је овогодишњи слоган „Деца за децу”.
Култура Шербеџија: Живимо у временима која нисмо заслужили
БЕОГРАД: Оптимиста сам упркос чињеници да живимо времена и часове које нисмо заслужили, казао је Тањугу холивудски глумац Раде Шербеџија, који ће 26. децембра са својим бендом "Западни колодвор" наступити на сцени Народног позоришта у Београду. 
Хроника Стефановић: Ове године убијено 26 жена у породичном насиљу
БЕОГРАД: У оквиру породице и партнерских односа, ове године убијено је 26 жена и то је и даље ужасно велики и неприхватљив број, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић. 
Нови Сад Сахране за суботу, 25. новембар
На Градском гробљу у Новом Саду у суботу ће бити сахрањени:
Свет Напад на џамију у Синају - 200 мртвих, тродневна жалост
КАИРО: Најмање 184 особа је данас убијено, а 200 рањено у нападу на џамију у египатском региону Северни Синај, после чега је влада прогласила тродневну жалост, јавила је египатска државна агенција Мена.
Економија / Наслови Брнабић: Циљ је економија заснована на знању и иновацијама
ВАЉЕВО: Од економије засноване на инвестицијама морамо закорачити у економију засновану на знању и иновацијама, изјавила је данас председница Владе Србије Ана Брнабић и додала да је Србија више није друштво јефтине радне снаге.
Економија / Наслови Незапосленима најбитнија плата, а запосленима људски односи
БЕОГРАД: За незапослене особе, које су у потрази за послом, најважнији критеријум при избору компаније за коју ће радити је висина примања, док су код запослених лица, које желе да мењају фирму, најбитнији међуљудски односи и признање за обављени рад, показало је истраживање Инфостуда.
Политика Мировић и Ружић са начелницима округа о раду инспекција
НОВИ САД: Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић и председник Покрајинске владе Игор Мировић разговарали су данас са начелницима седам управних округа са територије Војводине о начинима и механизмима унапређења координације и комуникације између Покрајине и Републике, како би се унапредио рад инспекцијских служби.
Нови Сад У Бегечу недостају дворана с трибинама и атлетска стаза
Спортске активности у приградским насељима углавном се своде на децу основношколског узраста, а по преласку у средњу школу, она се или пребацују у градске клубове или престају да се баве спортом.
Нови Сад Бесплатан тренинг у школама у Бегечу
И бегечка ОШ „Вељко Петровић” ушла је пројекат који је покренула Градска управа за спорт и омладину „Бесплатан спорт у школе” –укључено је чак 30 одсто ученика.
Спорт / Фудбал Родић: Вратиће се за промашаје, можда већ против Келна
БЕОГРАД: Фудбалер Црвене звезде Милан Родић, који је против БАТЕ-а у Борисову пропустио три одличне шансе, укључујући и погођену пречку, изјавио је да се нада како ће му Фортуна већ против Келна вратити дуг.
Политика Дачић: Ко ће одговарати за убиство хиљада Срба 
БУЕНОС АЈРЕС: Потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да нема никакве сумње да Ратко Младић треба да буде осуђен за масакре у Сребреници, али је истовремено запитао шта се дешава са хиљадама Срба који су били убијени током рата. 
Нови Сад Одбојка највише окупља девојчице у Бегечу
Највећи део девојчица школског узраста у Бегечу окупљен је у секцији Одбојкашког клуба „Футог Вест”, који је пре 15 година основао садашњи шеф стручног штаба Кристијан Хорват.
Свет Девојка проглашена кривом за планирање напада на школе
КОПЕНХАГЕН: Девојка (17) из Данске која је желела да се бори за Исламску државу проглашена је данас кривом због планирања бомбашких напада на две школе од којих је једна јеврејска, пренела је данска државна телевизија ДР.
EUR/RSD 119.3689
Најновије вести