Најновије вести

Хроника Процес за злочин у Оџацима 19. маја прошле године
Павлу Х. (68) из Оџака, који се терети да је 19. маја прошле године ножем усмртио пријатеља Зорана Томића (60), продужен је притвор решењем ванпретресног већа Вишег суда у Сомбору и по том решењу може трајати најдуже до 14. јуна.
Свет Емирати уводе ограничења за невакцинисане?
ДУБАИ: Власти Уједињених Арапских Емирата упозориле су данас да би могле наметнути ограничења људима који нису вакцинисани против ковида-19.
Нови Сад Власник Шпилерове спреман да кућу поклони Граду
Новосађане је пре око месец дана узнемирила вест да власник намерно пушта да Шпилерова кућа пропада, како би објекат изгубио статус културног добра, а он на том месту изградио вишеспратницу.
Нови Сад За малог Гаврила: Дрес Александра Митровића продат за 149.010 динара
Дрес нашег фубалског репрезентативца Александра Митровића продат је у понедељак за 149.010 динара на аукцији на сајту “Лимундо”, а коју је иницирао наш суграђанин Жарко Сабљар, у сарадњи с Фудбалским савезом Србије (ФСС), а како би се сакупио новац за лечење малог Гаврила Ђурђевића.
Нови Сад Град улаже у аутобуска стајалишта
За програм постављања до 62 надстрешнице на аутобуским стајалиштима за градски и приградски превоз за 2021. годину, који је Градско веће усвојило, у буџету Града Новог Сада обезбеђено 12.500.000 динара, док је реализацију Програма одржавања надстрешница на аутобуским стајалиштима за градски и приградски превоз за ову и наредну годину обезбеђено је 7.000.000 динара.
Нови Сад Локалном омбудсману лане се обратило 670 грађана
Током прошле године, локалном омбудсману се обратило 670 грађана, подношењем притужби, телефонским позивом или личним доласком на разговор, наводи се у Извештају за 2020. годину, који је локални омбудсман предао Скупштини Града Новог Сада.
Нови Сад Код Института: Изградња паркинга у мају
Изградња паркинга и постављање саобраћајне сигнализације, као и јавне расвете код Института у Сремској Каменици, могла би да почне у мају, будући да је Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције расписала тендер за извођача.
Друштво Много већа корист од ризика за вакцинацију трудница
БЕОГРАД: На основу домаћег и светских искустава, далеко је већа корист од вакцинације трудница него што би могла да буде потенцијална штета од вакцине, изјавила је данас директорка дневне болнице Гинеколошко акушерске клинике "Народни фронт" проф. др Ана Митровић.
Друштво Шеклер: Тек више од четири милиона вакцинисаних значи нормалан живот
БЕОГРАД: Уколико у наредних неколико месеци успемо да вакцинишемо више од четири милиона грађана, ниво колективног имунитета биће довољан да се вратимо у нормалан живот, поручио је данас вирусолог и микробиолог Ветеринарског института у Краљеву Миланко Шеклер.
Свет Епархија: Вакцинација медицинско, а не верско питање
БЕЧ: Поводом учесталих питања и недоумица у вези са актуелним процесом вакцинације и учешћем православних верника, Епархијски савет Епархије аустријско-швајцарске позвао је вернике да на тај процес гледају искључиво као на медицинско, а не верско питање и да, у том смислу, следе упутства здравствене струке и власти држава у којима живе.
Војводина При крају израда пројекта обнове каштела у Риђици
СОМБОР: Својевремено, у доба власти Хабзбуршке монархије, потоње Аустроугарске, сомборску околину су красили бројни каштели односно раскошни летњиковци спахија и осталих имућних житеља ове, тада просперитетне и економски моћне вароши.
Политика Палма: Јавило се 320 жена у Јагодини које ће тужити Маринику Тепић
БЕОГРАД: "Појавило се 320 жена које ће да туже Маринику Тепић, јер је она рекла како је свака жена која се запослила у Јагодини претходно добила од мене број мог телефона да се јави на ''дружење, изјавио је данас председник Странке српског јединства и градоначелник Јагодине Драга Марковић Палма.
Војводина Прикупили рекордан број чепова у Вршцу
ВРШАЦ: Вршчани су још једном доказали да су и те како хумани, те су за месец и по дана успели да скупе скоро две тоне чепова и тако набаве двоје колица Одељењу за Физикалну медицину Опште болнице у Вршцу.
Војводина Вакцинација у селима Инђијске општине: До Фајзера без заказивања
ИНЂИЈА: До краја недеље у четири инђијска села биће спроведена акција вакцинације становништва без заказивања.
Хроника Ухапшен Слободан Кашћелан, наводни вођа кавачког клана
КОТОР: Слободан Кашћелан, који је у полицијској евиденцији означен као вођа тзв. кавачког криминалног клана, ухапшен је у Котору, преносе данас подгорички медији.
Нови Сад Сакупљен новац за лечење Николе Малића у Турској
Пре 20. априла, када је био рок да се сакупи недостајућа свота за одлазак осмогодишњег Николе Малића из Сремских Карловаца на лечење у Турску, преко Фејсбук групе „Хуманитарни базар Сремски Карловци онлајн” обезбеђен је новац и тиме осигурани његови третмани на инстамбулској клиници.
Нови Сад Општина Сремски Карловци и Богословија склопиле споразум о сарадњи
Председник карловачке општине Александар Саша Стојкечић и ректор Богословије „Свети Арсеније Сремац” протојереј Јован Милановић потписали су јуче споразум о сарадњи локалне самоуправе и те школе.
Нови Сад Одбојкаши Стражилова освојили бронзу на Кадетском шампионату Војводине
Колико је одлазак кадета Одбојкашког клуба „Стражилово“ на завршни турнир Првенства Војводине у Турију била радосна вест за све из Сремских Карловаца, још веће одушевљење уследило је када је екипа тренера Срђана Црнојачког освојила треће место.
Култура / Наслови Ружица Сарић, члан ауторског тима БИНЕ: Прошлост необичних боја
Шеснаесто издање Београдске интернационалне недеље архитектуре - Бина биће одржано од 22. априла до 20. маја 2021. у организацији Друштва архитеката Београда и Културног центра Београда.
Политика Рама: Мини Шенген је прилика за уклањање граница
ТИРАНА: Албански премијер Еди Рама "мини Шенген" види као прилику за, како је рекао, "уклањање граница између Албаније и Косова", али сматра да ће проћи године док у Приштини то схвате.
EUR/RSD 117.5794
Најновије вести