Сања Ђокић, Холистички центар Радуј се: Девојачко вече на гонговима

За све оне песимисте који тврде да је живот страшно досадан и да се апсолутно ништа не дешава, откривамо да, сваке суботе, могу доживети купку гонговима, у Холистичком центру „Радуј се!” Сање Ђокић.
holisticki centar
Фото: Privatna arhiva

На вратима једне куће крај Дунава, на Камењару, дочекаће вас широк осмех Сање Ђокић који просто не јењава и нас повремено уморне и тужне тера да питамо може ли се бити стално радостан.  

Заиста сам 90 посто времена позитивна и срећна јер свако ко код мене дође на гонгове, изађе насмејан. Зато сам и дала име центру „Радуј се!” јер мислим да је сврха човековог живота да буде радостан и захвалан и пун љубави. Из те радости и љубави према себи се рађа и љубав према другима и када бисмо заиста имали самилости и саосећања за другог човека, живели бисмо као у рају - објашњава Сања свој оптимизам и одмах додаје да звуци гонга воде слушаоца у медитативно стање, и бришу осећај за простор, време и его. Гонг купка је облик медитације у лежећем положају, која траје око сат времена. Сваки учесник може да одреди своју намеру за купку, као што је на пример, решавање неке животне ситуације, отпуштање нежељених емоција, опуштање или да једноставно побољша свој сан. Гонгови решавају проблем несанице, они спуштају мождане таласе у тета стање и њихов учинак се осећа данима после купке. Ноћу се спава, а преко дана сте пуни енергије. Тај звук треба да пробуди оно што имамо у себи, да пробуди нашу душу и склони наш его, објашњава Сања, а ми питајући људе који су се окупили за њихова очекивања, наилазимо на Тамару Иванишевић, која се наредног дана удаје, а последње девојачко вече с кумом проводи управо на гонговима.

Ово је поклон куми од мене. Ово ми је први пут, али Сању знам од раније и мене такве ствари иначе занимају. Желела сам да покренем рад неких чакри које су код мене слабије, али имала сам пуно обавеза око венчања и нисам стигла раније да дођем. Сад су све припреме завршене, а у кући је опште стање панике и мене то јако нервира и троши, па сам рекла куми да ћу је довести на ово посебно место да се опустимо и да се напунимо енергијом како бисмо сутра биле регенерисане, у једном даху изговара насмејана будућа млада, додајући да младожењу није успела да наговори да дође. И заиста је то било својеврсно девојачко вече јер је био присутан само један момак који тврди да мушкарци заиста много греше што аутоматски одбијају овакве ствари јер њега гонгови опуштају и смирују. 

Следи сат и по времена медитирања у лежеђем положају уз звуке гонгова који би требало да нас одведу далеко у васиону и поново упознају с нашом душом.

Слушали смо гонгове Венере и Плутона. Немачки научник Ханс Кусто је израчунао фреквенције на којима вибрирају планете и у складу с тим су направљени ови гонгови у швајцарској фирми Паисте. Они вибрирају као фреквенције планета и када бисмо могли да чујемо планете, оне би управо тако звучале. Људи који иначе медитирају, овде заиста могу да искључе мисли и да се повежу са својом душом. То се и мени десило када сам први пут чула гонгове пре годину. Од тада сам потпуно променила живот, објашњава Сања која је иначе по занимању адвокат.

То је одлука која иде из моје душе и фантастично се осећам. Овим се бавим као врстом хобија и уједно остварујем своју животну сврху, а то је да учим људе како да се освесте и загледају у себе и запитају ко су, шта су и да како да нађу начин да дођу до себе, своје душе и свог несвесног дела јер човек тек када се повеже са својом душом и живи у складу са њом, може бити потпуно срећан. Све ствари које се ради из ега и због других, доводе човека у стање депресије, незадовољства и неиспуњености. Ја сам завршила за психотерапеута трансакционе анализе и психологија ме одувек интересовала. Ова енергетска психологија је сасвим нешто друго јер се бави несвесним делом и како да допремо до њега подижући ниво енергије помоћу чакри, меридијанима тела, гонговима..., објашњава Сања која препознајући дозу неверице на нашем лицу додаје: „Када сам први пут отишла на предавања, осећала сам се као да сам у Харију Потеру, али једна ствар је веровати, а друга је осетити и ја сам врло брзо осетила све оно о чему смо учили. У року од две-три недеље сам осетила сваку своју чакру. Била сам скептична јер сам правник и верујем у чињенице али пуно ми се ствари дешавало које сам читала у књигама.”

Сања верује да сваки човек то може да осети и развије.

Одувек сам имала позитивну енергију, а сада сам научила алате помоћу којих могу да помогнем другим људима да и они то развију. Наравно, дешава се да испаднеш из баланса али ја сад то прихватам лакше и кад ми се деси нешто тешко ја се захвалим Богу на новој лекцији и на томе што није и тежа. Схватим шта сам требала да научим и пресрећна сам и презахвална што ми се то десило, објашњава Сања Ђокић која је своју радост пронашла у енергетској психологији и купкама гонговима о којима можете пронаћи додатне информације на фејсбук страници Радуј се.       

С. Милановић

EUR/RSD 117.5121
Најновије вести