Русија: Деца ће тек следеће године примити вакцину против короне

МОСКВА: Национални истраживачки центар „Гамалеи“ у Русији планира да почне тестирање вакцине против вируса корона на деци у јануару-фебруару следеће године, саопштио је директор центра Александар Гинцбург.
vakcina, pixabay
Фото: pixabay.com

Како преноси Спутњик, Гинцбург је навео да Институт никада није спроводио тестирања на деци."Педијатри познају те специфичности, стога заједно с њима припремамо документацију коју ћемо поднети Министарству здравља како бисмо могли спроводити тестирања на деци, али тек након што завршимо сва тестирања на одраслима“, рекао је Гинцбург.

Према његовим речима, тестирања на деци почеће на зиму, јер ће трећа фаза тестирања вакцине против вируса корона на одраслима трајати око пет месеци.„Надам се да ће вакцина бити погодна за децу, али према руском закону вакцина се може тестирати на деци тек када прође комплетан циклус тестирања на одраслима“, објаснио је Гинцбург.

Министар здравља Русије Михаил Мурашко раније је саопштио да су клиничка испитивања вакцине против вируса корона у Русији завршена, а реч је о вакцини коју развија Национални истраживачки центар епидемиологије и микробиологије „Гамалеи“.

EUR/RSD 117.5758
Најновије вести