Пилећа кожица помаже у снижавању крвног притиска

Као и авокадо, с којим се такође препоручује да будемо умерени, пилећа кожица садржи незасићене масти које су корисне за срце. Оне помажу у снижавању високог крвног притиска и лошег холестерола, а регулишу и хормоне.
w
Фото: pixabay.com

Порција пилетине с кожом има само 50 калорија више од порције којој сте скинули кожицу. Стога, нема разлога да је избегавате због бојазни да ћете унети превише калорија или се угојити. Месо које има кожицу не морате додатно да солите да би било укусније. То је добра ствар, јер је важно избегавати конзумирање превише соли, која има негативан учинак на здравље.

Кад пилетину припремате на високој температури, она може да упије пуно уља. Кожица је ту као баријера, односно све уље остаје у кожици, па га месо не упија. Ако ипак избегавате да једете пилећу кожицу, скините је с меса тек у тањиру, а не пре печења или кувања. Треба бити умерен и јести је у већим количинама и свакодневно. Пилећа кожица садржи више омега-6 киселина у односу на омега-3 масне киселине, па тако може погодовати развоју упала у организму.

Припремила: Снежана Милановић

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести