Дуња FitFood дели савете за исхрану и тренинг на друштвеним мрежама

Пошто су правилна исхрана и физичка активност веома важни, млада Дуња Ивковић Ивандекић, која се на друштвеним мрежама „Инстаграм”, „Фејсбук” и „Јутјуб” представља као Дуња FitFood, одлучила је пре годину да својим пратиоцима дели савете за здрав начин живота.
FitFood: Uz volju i upornost sve je moguće Foto: Milica Bajić
Фото: Дуња FitFood: Уз вољу и упорност све је могуће Фото: Милица Бајић

Када је почела реализацију своје идеје, хтела је да докаже да исхрана не мора да буде баук и да нико не треба да буде роб дијетама и изгладњивању, већ да су одређена одрицања, уз физичку активост, заправо, стил живота, те да је уз вољу и упорност све могуће. У томе, изгледа, и успева, будући да је на „Инстаграму” прати око 12.000 корисника те да поједине компаније контактирају с њом ради уговарања сарадње.

– Желела сам да направим профил с рецептима, да кроз постове дајем идеје за оброке, а како сам почела озбиљније да пишем текстове на „Инстаграму”, тако је почела и да се развија моја прича – каже Дуња. – Најпре нисам открила свој идентитет, било ми је непријатно. Прва слика коју сам објавила приказала је моју физичку трансформацију. Добила сам ветар у леђа на основу коментара, па ме је то погурало да наставим објаве. Кад почнеш, а немаш повратну информацију – feedback – не знаш шта да пишеш, а када створиш неку заједницу која с тобом комуницира, немаш осећај да причаш са зидом.

Њене идеје и рецепти за оброке брзо су наишли на позитивне реакције те је Дуња одлучила да по одређеним условима прави индивидуалне планове за исхрану.


Број оброка у зависности од циља

Дуња нам је објаснила да исхрану свако треба да прилагоди својим потребама и обавезама, у зависности од циља. Ипак, она саветује да се дан започне комбинацијом протеина и масти, односно јајима, сиревима, сушеним месом, уз много поврћа. Ручак, по њеном мишљењу, може да комбинује протеине и угљене хидрате, па тако саветује да се онда једе месо, кромпир и пиринач. За вечеру би, каже Дуња, требало да се једе нешто лаганије, као што су риба и ситни сиреви у комбинацији с бобичастим и коштуњавим воћем. За ужине може да се једе такође коштуњаво воће, шејкови или мање верзије конкретног оброка.


– Након направљеног плана исхране на месечном нивоу, који им прослеђујем, с клијентима радим тако да сваке недеље пратимо напредак, па на основу постигнутог заједно правимо даљи план. Не морамо уживо да се видимо. Могу да радим с људима који живе у Америци. Битно је то да се чујемо неколико пута седмично, наравно, на располагању сам им 24 сата дневно, шта год им треба. Неки то, додуше, схватају озбиљно, али увек сам ту у приправности за савете и недоумице. 

Одскора, Дуња FitFood своје савете дели и преко „Јутјуба” јер је, како каже, лакше едуковати људе кроз видео, а волела би и да ускоро почне свакодневно да снима клипове, али ће на то њени пратиоци причекати док не буде имала више времена и боље техничке могућности. Ускоро би требало да покрене заједнички профил и сајт са својим персоналним тренером Стефаном Јованићем, с ким ће заједно да ради на плановима исхране и тренинга. 

        В. Бијелић

EUR/RSD 118.0660
Најновије вести