Чему све може послужити соц од кафе?

Уколико сте талог кафе бацали у смеће, крајње је време да то престанете радити, јер га можете вишеструко искористити у домаћинству - од чишћења лица и посуђа до примене у башти, пише Кликс.
e
Фото: pixabay.com

Пре свега, талог кафе можете искористити за чишћење свог лица. Процес израде пилинга веома је једноставан, довољно је да кашику талога кафе помешате с кашиком шећера и пола кашике кокосовог уља.

Ако у свом дому имате биљке које преферирају киселу земљу, време је да их почастите остацима своје јутарње кафе. Талог кафе умешајте у компост и на тај начин га обогатите нутријентима. Кафа помаже у разградњи органских материјала који постају још богатије ђубриво из којег расту још квалитетније биљке.

Уколико су се у вашем фрижидеру појавили неугодни мириси, време је да посегнете за талогом кафе. Довољно је да осушен соц ставите у мању посудицу коју ћете убацити у фрижидер и неугодни мириси ће веома брзо бити неутралисани.

Осим тога, талогом кафе можете очистити прљаво посуђе. У комбинацији с мало детерџента за суђе, осушени соц кафе одличан је за чишћење масних и прљавих површина.

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести