Због пандемије једна улица у Паризу остала у 1940-им

ПАРИЗ: Једна париска улица остала је "заглављена" у Другом светском рату након што су продуценти филма смештеног у четрдесете године прошлог века морали да напусте сет када је Француска ограничила кретање због пандемије новог корона вируса.
e
Фото: Pixabay.com

Ратни пропагандни и социјалистички плакати залепљени су на зидовима уз калдрму Ру Андруе, у кварту Монтмартр, у којој се сада налазе лажна златара, кројачка радња и продавница пића, а све у декору из ратног времена. Немачки улични знакови упућују на медицинске установе, преноси Ројтерс.

"У случају да Париз у карантину није довољно дезоријентишући: мој кварт је коришћен као филмски сет кад је уведена блокада. Сада је цео блок замрзнут у 1941. години", написао је локални становник Тим Мекинереј на Твитеру.

Париз данас личи на град духова, деветог дана блокаде града без преседана у мирнодопским условима, коју је наредио председник Емануел Макрон да би успорио ширење корона вируса.

Макрон је за 67 милиона Француза дао само 16 сати да се припреме за блокаду, не дајући продуцентима филма "Збогом господине Хафман" довољно времена да демонтирају свој сет и врате га у 21. век.

Филм у режији Фреда Каваје адаптација је истоимене представе која говори о Јозефу Хафману, јеврејском драгуљару који је био присиљен да се скрива да би избегао нацисте.

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести