У Италији нестају и фирмиране заштитне маске

БЕОГРАД: Креатори високе моде избацили су заштитне маске са логом њихових модних кућа, а међу њима су Фенди, Гучи и Версаће, па се тако Фенди свилена, смеђе - црна маска против загађења са глобално препознатљивом логом компаније продаје по цени од 260 евра.
maska, tanjug ap
Фото: Tanjug (Claudio Furlan/Lapreše via AP)

Једна од најлуксузнијих њујоршких продавница SaksFifthAvenye ту маску која је део колекције пролеће лето 2020, продаје за 220 долара, а из Србије је могуће наручити и онлине.

Фенди маска је на неким италијанским сајтовима распродата, што поједини медији виде као последицу панике због коронавируса, од којег је у тој земљу умрло већ седморо људи.

Гучијеву маску на додели Греми награде носила је музичка звезда Били Ајлиш која је, иначе, ушла у историју тиме што је добила четири награде за песме са свог првог албума.

Версус маска нешто је јефтинија и кошта 140 долара. Иначе, линија Версаће Версус, која носи младалачки дух, настала је 1989. године, као поклон Ђанија Версаћеа сестри Донатели.

Дизајниране маске ушле су у моду 2018. и носили су је људи који су тако хтели да се заштите од смога и дима. Гучи је заштитне маске те године уврстио у колекцију јесен/зима.

EUR/RSD 117.2737
Најновије вести