Три месеца провео на аеродрому због страха од ковида

ЧИКАГО: Адитја Синг, 36-годишњи мушкарац, ухапшен је у суботу када су му припадници обезбеђења тражили документа, јавља ББЦ, а човек је провео три месеца потпуно неопажен на аеродрому јер се плашио да лети авионом због пандемије.
w
Фото: Pixabay.com

Он јe три месеца провео у обезбеђеном делу међународног аеродрома у Чикагу, саопштио је амерички тужилац.

Синг је имао значку на којој је писало "менаџер", а чији је нестанак власник пријавио још у октобру.

Иначе, како је полиција саопштила, Синг је долетео из Лос Анђелеса на аеродром О''Хер 19. октобра и наводно је нашао службену легитимацију на аеродрому.

"Био је превише уплашен да оде кући због ковида-19", рекла је помоћница државног тужиоца Кетлин Хагерти, преноси Чикаго Трибјун. Додала је да Синг живео од помоћи других путника и тако је провео три месеца, док у суботу није ухапшен.

Синг, иначе, живи у предграђу Лос Анђелеса и нема кривични досије и нејасно је зашто је боравио у Чикагу.

Оптужен је за кривично дело упада у забрањено подручје аеродрома и прекршај, забрањен му је улазак на аеродром и мора да плати кауцију 1.000 долара.

Одељење ваздухопловства из Чикага, које надгледа градске аеродроме, је након свега објавило: "Иако је овај инцидент и даље под истрагом, успели смо да утврдимо да овај господин није представљао безбедносни ризик за аеродром или за путнике".

EUR/RSD 117.5816
Најновије вести