Тинејџерка зарадила 260 хиљада фунти на смишљању имена

Бо Роуз Џесап је 19-годишњакиња која зарађује дајући имена деци других људи. Након што је 2016. године с родитељима посетила породичне пријатеље у Кини, очев пријатељ замолио ју је да смисли британско име његовом новорођеном детету јер су Кинезима британска имена привлачна, преноси Индекс.
р
Фото: Youtube Printscreen

Разлог томе је и чињеница да је незгодно имати само кинеско име јер оно онемогућава особи да има корисничко име или мејл адресу на интернационалним страницама или факултетима у будућности, због чега Кинези деци дају једно кинеско и једно енглеско име.

Иако је прво објаснила да се не сматра довољно важном особом у дететову животу да би му она дала име, када је чула каква апсурдна имена деца у Кини врло често добијају, попут Ролекс, Епл и слично, одлучила је нешто предузети те је покренула властити посао под називом Special Name.

Реч је о страници која Кинезима даје увид у традиционална британска имена, а функционише тако да корисник прво одабере пет од понуђених 12 особина које би могле красити његово дете. Метода којом Кинези традиционално дају имена врло је слична тој, због чега је Бо одлучила задржати такав приступ.

Након што одаберу пол и особине, родитељима се генеришу три имена која могу поделити и прокоментарисати с члановима обитељи и пријатељима путем We-Chata те тако донети коначну одлуку. Сваки предлог имена могу одштампати на сертификату који укључује и значење имена те добију и пример једне познате особе која носи то исто име.

Првих 160 хиљада имена је одрадила бесплатно, а касније је по имену наплаћивала своју услугу свега 60 пенија. Од тада је наденула имена чак 670 хиљада беба, чиме је зарадила преко 260 хиљада фунти, пише МамаМиа.

Бо истиче како не може проценити која су британска имена најпопуларнија међу корисницима њене странице, али је радује што је допринела нечему, а притом се забавља.

"Нисам очекивала да ће то бити ишта више од малог пројекта. Ово је пријатно изненађење, али сасвим сигурно је – изненађење", закључила је сналажљива девојка.

EUR/RSD 117.5518
Најновије вести