Тинејџерка са страшним опекотинама велики маг за лепоту

ЛОНДОН: Тинејџерка из Лондона, коју је са 12 година "прогутала ватра" и која је након вишемесечног лечења завршила са последицама ужасних опекотина на лицу и већем делу тела, постала је угледна инфлуенсерка на Тик Току у области савета за лепоту.
a
Фото: Youtube Printscreen

Алима Али (18) данас има више од 780.000 пратилаца на друштвеним мрежама, шест година након што се запалила када је пришла шпорету на гас, не знајући да је лосион којим је намазала косу изузетно запаљив. Али је после несреће пет недеља била у коми, лекари су се плашили да ће умрети због тежине опекотина, али је неким чудом успела да се извуче.

Рекла је у једном интервјуу да се плашила да неће преживети тако велику несрећу и да се неће опоравити после стотинак различитих операција и пресађивања коже. Временом је открила туторијале о лепоти на друштвеним мрежама, са козметичким саветима и триковима који јој помажу да се осећа и лепше и боље, па је одлучила да отвори свој Тик-Ток налог за лепоту и неочекивано постала извор мудрости о шминкању за стотине хиљада обожаватеља.

У разговору за медије, Али се присетила како је дошло до несреће - каже да се вратила кући из интерната 2016. године и открила да је добила вашке. Ставила је због тога лосион на главу и шетала кроз кућу. Дошла је у кухињу, у близину шпорета на гас, и у тренутку је њена коса букнула и целу је претворила у људску ужарену лопту. Након деветомесечног боравка у болници и са драстично измењеним изгледом, Али се заинтересовала за шминку као средство које ће јој помоћи да се осећа лепше.

Током година, постала је познавалац козметике, а сада ту мудрост дели на ТикТоку, па између осталог показује пратиоцима да могу подједнако лепо, чак и боље, да изгледају са трепавицама од две фунте као и са оним од 50...

Дели и савете за косу, која је изузетно лепа, сјајна, црна и дугачка, иако су лекари рекли да никада поново након несреће неће израсти.

Упркос трауми кроз коју је прошла, Али, којој је ускоро заказана операција после које више неће дисати помоћу трахеотомије, рекла је да се осећа боље него икад - изнутра и споља. "То ми је променило живот на боље“, рекла је за Дејли мејл док је разговарала о својим подухватима за лепоту.

Много сам јача, храбрија и самоуверенија, преносе британски и амерички медији.

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести