Тајландски краљ се оженио четврти пут

БАНГКОК: Краљ Тајланда Маха Вачиралонгкорн, који ће у суботу бити и службено крунисан, објавио је данас да се оженио данас четврти пут и своју супругу прогласио је краљицом државе.
tajlandksi kralj zenidba, tanjug ap
Фото: Tanjug (Bureau of the Royal Household via AP)

У саопштењу краљевске палате наводи се да је Сутида Вачиралонгкорн На Ајуђа (40), званично удата за 66-годишњег краља, сада Краљица Сутида, преноси АП.

Иако је три године позната јавности, врло мало се зна о њој, због чега та вест представља изненађење за многе Тајланђане.

Како се наводи, она је четврта супруга тајландског краља и бивша стјуардеса, која је краља упознала на једном лету.

Она се 2013. године придружила краљевој гарди и постала командант краљевске безбедносне јединице, а тренутно има чин генерала.

Краљ Маха се пре ње женио и разводио три пута, а краљ је постао 2016. године, након смрти оца.

На телевизији је приказан снимак њиховог венчања, краљ је у белој униформи, а Сутида у ружичастој традиционалнојх одећи и види се како се уписују у матичну књигу.

Краљ је одраније познат по ексцентричном понашању, између осталог по томе што је своју пудлицу Фу Фу именовао за генерала, а када је угинула сахранио је уз све државне почасти.

Познат је и по томе што је на једној прослави 2007. године своју тадашњу супругу натерао да пред званицама гола једе из посуде за пудлицу.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести