Слатка аукција: Продаја делова торти с краљевских венчања

ЛОС АНЂЕЛЕС: Поводом венчања принца Харија и Меган Маркл, у јавности расте интересовање за свим краљевским стварима, па ће тако на аукцији која се одржава следећег месеца бити понуђено пет парчића торти са краљевских венчања који су стари деценијама.
torta vencanje
Фото: pixabay.com

Како преноси Ројтерс, на аукцији ће бити понуђено и парче торте с венчања принца Чарлса и принцезе Дајане као и са венчања принца Вилијама и војвоткиње од Кембриџа Кејт Мидлтон.

Очекује се да ће на аукцији у Лас Вегасу 23. јуна, пет парчића торти појединачно достићи цене од неколико стотина, па чак и хиљаду долара, навела је аукцијска кућа Џулијенс Аукшнс, а извршни директор те куће Дарен Џулијен је нагласио да „она нису јестива“.

Парче с венчања Чарлса и Дајане, које ће бити презентовано у белој кутији са „CD-ом Бакингемска палата 29. јула 1981.“ (када је венчање одржано) са сребрним натписом на папирном омоту, процењује се да ће достићи цену између 800 и 1.200 долара.

Њих су донели људи који су били на венчању, а чували су их у фрижидеру све време, рекао је Џулијен и додао да парчићи нису чувани помоћу неких других средстава.

Воћна торта с венчања принца Вилијама и Кејт Мидлтон из 2011. биће представљена заједно са честитком на којој пише „Све најбоље од ЊКВ принца од Велса и војвоткиње од Корнвола“.

Очекује се да ће то парче достићи цену између 600 и 800 долара, а како агенција наводи, ова аукцијска кућа је 2014. године продала парче торте са венчања Вилијама и Кејт  за 7.500 долара.

Међу осталим биће и парче с венчања принца Чарлса и Камиле Паркер из 2005. као и са венчања принца Ендруа и Саре Фергусон из 1986, за која се очекује да појединачно достигну цене између 600-800 долара.

Парче торте са венчања принцезе Ане и њеног првог супруга Марка Филипса из 1973. године, оцекује се да ће коштати између 300 и 500 долара.

Тешко је бацити нешто што вам је дала краљевска породица, казао је Џулијен.

На венчање принца Харија и Меган Маркл које ће бити одржано 19. маја, позвано је више од 600 људи, а на свечани пријем је позвано још њих 200, подсећа агенција.

EUR/RSD 117.5791
Најновије вести